La patronal proposa que es facin formacions pels treballadors en ERTO

Cadena llança la idea davant el Consell Econòmic i Social amb la voluntat d’afavorir que les persones sense feina temporal o amb reducció de jornada puguin ampliar els seus coneixements

Gerard Cadena (dreta) al costat del ministre Jordi Gallardo.
Gerard Cadena (dreta) al costat del ministre Jordi Gallardo. CEA

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) pretén que aquelles persones que es troben amb el contracte temporalment suspès o aquells altres amb la jornada laboral reduïda puguin aprofitar el temps que tenen pel fet de tenir involuntàriament menys feina i puguin incrementar els seus coneixements amb formacions que els permetin impulsar la seva projecció professional.

El president de la patronal, Gerard Cadena, proposa que essencialment des de l’administració s’impulsin plans de formació adreçats a les persones que es troben en situació de suspensió de contracte de treball i reducció de jornada. Cadena ha suggerit aquesta mesura en el decurs de la reunió del Consell Econòmic i Social (CES) que ha tingut lloc aquest matí al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Amb aquesta iniciativa es vol afavorir que les persones afectades pels ERTOS puguin aprofitar aquesta aturada involuntària per ampliar els seus coneixements i impulsar la seva projecció professional.

La reunió del Consell Econòmic i Social (CES) ha debatut avui una proposta de reglament de programes de foment de l’ocupació indefinida en el si del sector privat; un programa que reprèn programes similars impulsats anteriorment i que ara s’adaptaran a la realitat de l’escenari Covid-19. Més enllà de les observacions i aportacions que es faran al reglament, la CEA ha volgut avançar aquesta proposta de formació, adreçada a persones que es troben en situació de suspensió de contracte laboral o de reducció de jornada.

Comentaris

Trending