La patronal es tanca en banda en saber la inflació del 2022 abans de revisar salaris

Malgrat les posicions força allunyades que es tenen i les visions gairebé inamovibles de les dues parts, Cadena confia a poder arribar a un pacte i, en certa manera, “aviat”

Gabriel Ubach i Gerard Cadena, a la dreta, durant la celebració d'una reunió del consell econòmic i social.
Gabriel Ubach i Gerard Cadena, a la dreta, durant la celebració d'una reunió del consell econòmic i social. SFGA

Arribar a un consens entre els sindicats i la patronal és una missió que semblava impossible en un inici, i que continua sent força difícil en la pràctica. El president de la Confederació Empresarial (CEA), Gerard Cadena, continua traslladant la posició ferma i tancada en banda de què cal esperar a finals d’any per poder prendre una postura pel que fa a la revisió de salaris. Concretament, a poder concretar quin és el resultat final de la inflació del 2022, que assegura que té tendència a la baixa.

S’espera, en certa manera, “trobar un pacte aviat”, ha assegurat Cadena. En contraposició, però, ha continuat amb el discurs que fa temps que explica, i que no ha canviat gaire. La CEA insisteix en el fet que “la inflació i els paràmetres que hi ha a l’economia són volàtils, no són estrictes”. Per tant, cal veure resultats globals per poder prendre decisions concretes pel que fa a la pujada, o no, dels salaris. Per tant, fins a final d’any, s’entén que la patronal no prendria cap postura específica al respecte. Molt al contrari que els sindicats, que ja han fet una proposta detallada de com s’hauria de donar aquest augment progressiu (un 5% anual, un 20% en quatre anys). Fet que Cadena ha tornat a remarcar que és inviable.

Malgrat que les intencions siguin esperar al resultat final de la inflació, que Cadena ha assegurat que “s’està moderant”, des del teixit empresarial tampoc no es veu en bons ulls una pujada de salaris. El president de la patronal ha assenyalat que en alguns sectors s’han apujat, “la pressió ve determinada pel fet que tenim l’avantatge de tenir plena ocupació, per tant, no tenim atur i les empreses han d’intentar conservar els treballadors”.


El CES s'ha reunit aquesta tarda a l'edifici administratiu.

Relacionat

Els sindicats plantegen pujar els sous un 20% en 4 anys davant una patronal que ho veu “inassumible”

A les pròximes reunions, sobretot a la que se celebrarà la setmana vinent, Cadena ha assenyalat que continuarà fent el mateix que fins ara “transmetre els neguits de les empreses, i quines són les expectatives i la pressió que tenen els salaris”. En aquest sentit, ha remarcat que hi ha força complicacions per als diversos sectors, amb els augments de preus de l’energia, la pandèmia que encara s’està superant i l’increment dels tipus d’interès. “S’està fent tot el possible per intentar transmetre als sindicats aquesta problemàtica, i sabem que les posicions són molt allunyades, però esperem poder arribar a un pacte”, ha assenyalat Cadena.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending