L’ocupació hotelera es torna a disparar gràcies a la celebració de proves esportives

Les dades facilitades per la UH pel cap de setmana la situen en 62,53%, amb 39 establiments oberts, molts dels quals s’han posat en marxa per poder atendre assistents a aquests esdeveniments

Rètol d'un hotel del Principat.
Rètol d'un hotel del Principat. Toni Solanelles

L’ocupació hotelera continua donant bones dades. Aquests cap de setmana, la combinació de dues proves esportives com la Maxiavalanche a Pal Arinsal i l’Spartan Race a Encamp han permès assolir la segona millor dada des de l’aixecament de les restriccions als països veïns: un 62,53%. Aquesta, però, s’ha aconseguit amb ja 39 dels establiments de la Unió Hotelera en funcionament.

Així ho evidencien les dades comunicades des de la patronal. Durant la setmana, la mitjana de clients va ser del 35,61%. En canvi, entre divendres i diumenge, la dada es va disparar fins a un 62,53%. És la millor dada del darrer mes i mig amb l’excepció del 22 i el 23 de maig, però amb un detall que cal tenir en compte: el 68,07% de llavors es va aconseguir amb només 25 hotels de l’entitat oberts. Ara, s’ha assolit amb fins a 39 establiments en marxa.

I és que, des de l’UH es posa en relleu que s’han començat a posar en funcionament molts negocis de les parròquies altes, com ara la Massana o Soldeu. En gran part, remarquen, és gràcies a la celebració d’esdeveniments com la Maxiavalanche a Vallnord o l’Spartan Race a Encamp.

Això, expliquen, “ha portat un increment en les pernoctacions de cap de setmana”, metre que les de la resta de dies “es mantenen en la mateixa línia”. De cara als pròxims dissabte i diumenge s’esperen “xifres similars” i es confia “encarar el següent, amb Sant Joan i l’inici de l’Andorra Mountain Music amb millors ocupacions”.

Etiquetes

Comentaris

Trending