Montaner alerta del “risc per la població” del laboratori de Grifols segons l’activitat que es faci

La consellera general no adscrita ha demanat a Govern que se li faciliti l’acord amb la farmacèutica i pregunta quin nivell de seguretat tindrà

Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat.
Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general no adscrita Carine Montaner, ha tramitat dues iniciatives parlamentàries per aconseguir més informació sobre l’acord tancat per a la instal·lació d’un laboratori de la farmacèutica Grifols a Ordino. La parlamentària no amaga els dubtes que li genera el projecte. De fet, alerta que aquestes complexes poden representar “un alt nivell de risc per a la població”, sobretot si al seu interior es manipulen virus.

En concret, Montaner ha presentat, per una banda, una pregunta que el Govern haurà de respondre de forma escrita. Per l’altra, una demanda d’informació. Amb aquesta, la parlamentària reclama que se li faciliti una “còpia de l’acord firmat entre Grifols i el Govern d’Andorra per la creació d’un laboratori immunològic a Ordino”.

Pel que fa a la pregunta, Montaner inquireix “si l’acord firmat entre Grifols i el Govern estipula clarament les activitats que es podran desenvolupar i quines no es podran desenvolupar al laboratori immunològic d’Ordino”. Així, es demana que es precisi i es faci una llista de les accions que es podran fer. També vol saber “quin nivell de bioseguretat es tractarà: P1, P2, P3 o P4”.

La consellera general no ha amagat els dubte que li genera la iniciativa. “No puc dir si és una oportunitat o una amenaça”, ha comentat. Així, ha advertit que “hi ha diferents tipus de laboratoris arreu del món i alguns presenten un alt nivell de risc per a la població, sobretot quan hi ha manipulació de virus”. Alerta especialment que “si surt de la instal·lació, pot crear una pandèmia”. I, per això, reclama que “cal garantir evidentment la seguretat de la ciutadania”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending