Més de 3.000 abonaments gratuïts entregats

Les peticions per obtenir-los són superiors, però l’expedició diària dels darrers dos dies ha superat el miler

La cua a l'ENA aquest matí.
La cua a l'ENA aquest matí.

El ritme d’entrega dels abonaments gratuïts per al transport públic continua a un ritme gairebé frenètic. Aquest dilluns es tancava la jornada amb 2.570 tiquets entregats a l’Estació Nacional d’Autobusos (ENA). Aquest dimarts, fins a una vintena de persones feia cua abans de l’hora d’obertura establerta, les 10:00 h, per poder tenir-lo. A quarts de 12, la quantia ascendia i superava la barrera dels 3.000. Des de les companyies, Coopalsa i Nadal, fan una bona valoració, de moment, de l’adquisició dels abonaments. També són conscients que caldrà veure com funciona l’activació a partir d’aquest divendres.

La xifra, al volt de les 11 del migdia d’aquest dimarts, era de 3.127 abonaments de transport públic gratuïts entregats a l’ENA. Sense fer cap distinció ni sumar-n’hi aquells que es puguin haver fet a través de l’aplicació Mou_T_B. Aquest dilluns, al llarg de tot el dia, es van entregar 1.100 tiquets. Des de les companyies, a més, indiquen que les peticions han arribat a ser el doble, sumant 2.500 durant aquest dilluns. Per tant, les concessionàries es mostren satisfetes amb l’evolució de les peticions.

Aquesta mesura, ha assegurat el gerent de Coopalsa, no hauria d’afectar econòmicament a cap de les dues empreses concessionàries, de la forma en què està plantejada. Tot i això, també caldrà veure en el moment que es comencin a activar els abonaments, quants d’ells finalment s’utilitzen. Les expectatives són que gran part de les persones que els han sol·licitat en facin ús, de forma que les empreses puguin cobrar-los.

Així mateix, Dallerès ha fet referència a la compensació per l’abonament de 30 euros que es va posar en marxa al setembre, i que encara continua sent una problemàtica entre les concessionàries i Govern. En aquest sentit, el gerent de Coopalsa ha explicat que se’ls abonarà el que des de l’Executiu creien que corresponia. D’aquesta manera, podran ofegar una mica la situació econòmica en la qual es trobaven. Així mateix, es continuarà treballant per poder aconseguir aquesta bonificació per la qual batallaven les empreses.

Comentaris (1)

Trending