Les matrícules ordinàries es podran reservar

Govern també decideix que quan s’esgoti la lletra P se saltarà a l’R, ja que la Q es pot confondre amb el número 0

Una matrícula ja amb la numeració encapçalada per la P.
Una matrícula ja amb la numeració encapçalada per la P.

A partir d’ara, qui vulgui una matrícula ordinària no personalitzada -és a dir, les que porten una lletra i quatre xifres- podrà reservar-la. Ho permetrà el nou reglament aprovat pel consell de ministres. Ara bé, per poder posar una placa guardada a un nou vehicle caldrà que aquest darrer sigui propietat de la mateixa persona. A banda, s’ha decidit que no hi haurà matrícules amb la lletra Q pel risc de confondre’s amb el número 0.

La nova normativa ha estat validada aquest dimecres al Govern. Segons s’ha informat des de l’executiu, la principal novetat és la introducció d’un article per regular la reserva de matrícula ordinària. Així, es determina que una persona física o una persona jurídica podrà demanar que se li guardi una placa normal (lletra i quatre números); això sí, caldrà que el vehicle estigui al seu nom.

En paral·lel, i vist que en poc temps s’arribaria a la lletra Q, s’ha decidit que es farà un salt. Es passarà a l’R. Tal com va passar amb la I i la O, s’ha decidit suprimir, ja que es considera que podria provocar confusions amb el número 0.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending