“Mai impulsaríem un centre de recerca que pogués posar en risc a la població”

Benazet defensa a capa i espasa la seguretat del futur laboratori de Grífols a Ordino i assegura que actuarà com a pol d’atracció de més inversions en l’àmbit de la biotecnologia

Una simulació del futur centre que es preveu construir a Ordino.
Una simulació del futur centre que es preveu construir a Ordino. GRIFOLS

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha defensat a capa i espasa la seguretat del futur laboratori d’immunologia que la farmacèutica Grífols construirà a Ordino, després de l’acord signat amb Govern. Davant els dubtes que han sorgit arran dels projectes, els darrers expressats per la consellera general Carine Montaner, ha posat en relleu la importància de la inversió que realitzarà la multinacional, tot destacant que el centre tindrà un nivell 3 de seguretat, igual que altres ja existents prop de zones urbanes a tota Europa.

Preguntat sobre els interrogants que ha sorgit els darrers dies entorn del projecte, Benazet ha volgut tornar a remarcar els beneficis que comportarà per a Andorra. “La inversió en un centre de recerca és molt important i obre un nou sector, el de la recerca i la biotecnologia, en un país molt necessitat de fer-ho”, ha comentat el ministre, tot assegurant que donarà al país “una visibilitat molt gran” així com “prestigi” i un “gran impacte econòmic”.

Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat.

Relacionat

Montaner alerta del “risc per la població” del laboratori de Grifols segons l’activitat que es faci

A banda, ha assegurat, la instal·lació de Grífols serà un focus d’atracció per a altres companyies del mateix àmbit. “És una gran notícia i obre un nou camí i atraurà altres inversions; farà sense cap mena de dubte que altres entitats del món de la biotecnologia es vulguin instal·lar a Andorra”, ha comentat.

I, davant els dubtes apuntats, entre els quals Benazet s’ha referit a “algun article de dubtosa intenció i qualitat”, el titular de Salut ha volgut defensar que “ni Grífols ni nosaltres, que volem tot el bé per a la població d’Ordino i d’Andorra impulsaríem un centre de recerca que pogués posar en risc la ciutadania”.

El ministre ha avançat que el laboratori serà un espai amb un nivell 3 de seguretat. El mateix, ha explicat, que el tenen instal·lacions similars com les existents a Niça, Marsella, Navarra o la Universitat Complutense de Madrid. També ha assegurat que “no es farà cap recerca que no estigui homologada i que no segueixi la normativa més estricta de seguretat i bioètica”.  

Així, ha recordat que “serà un dels centres de recerca més rellevants en immunologia” amb investigació per “lluitar contra malalties de la pròpia immunitat, contra el càncer o de noves tècniques de tractament”. Per tant, “no és un laboratori de virologia” i “no es farà recerca amb gèrmens”. Ha admès, això sí, que “hi pot haver algun perquè es faci estudi” però ha recordat que “serà de la mateixa manera que els tenim al laboratori de l’hospital”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending