Els locals d’oci nocturn reclamen poder obrir fins a les 3 de la matinada

Lamenten la caiguda de clients i, per tant, de facturació, i asseguren que la mesura no resol res perquè sobretot el públic més jove baixa a la Seu

Un grup de joves prenent una copa.
Un grup de joves prenent una copa. ARXIU

Responsables de locals d’oci nocturn reclamen poder obrir fins a les 3 de la matinada i deixar enrere la restricció que els impedeix treballar més enllà de la 1 de la matinada. Lamenten que la situació els està causant un perjudici més que notable, amb una caiguda de clients i en conseqüència de facturació esfereïdora. A més, consideren que l’horari no resol res atès que sobretot el públic més jove es desplaça fins a la Seu.

“Si hi ha d’haver propagació del virus, aquesta hi serà igual perquè ens el portaran de fora”, lamenten les fonts consultades, que asseguren que l’oci nocturn és un complement important per al turisme i perquè determinat tipus de client tingui més o menys ganes d’acudir al Principat. “És evident que s’han d’adoptar mesures, però des d’un equilibri racional”, remarquen les fonts, que es pregunten si “el coronavirus desapareix abans de la 1 de la matinada i, en canvi, d’1 a 3 es concentra tot”.

Les fonts consultades mantenen que poder obrir fins la 1 de la matinada és pràcticament condemnar el sector a ni tan sols poder-se posar en marxa perquè no els surt a compte. “Tampoc no som tants locals”, esmenten les fonts, que recorden que a la Seu d’Urgell aquest tipus d’establiments, com les discoteques, estan obertes fins a les 3 de la matinada o més tard hi tot. “Si el que volem és contenir el virus, estem fent just el contrari.”

En aquest sentit, els consultats destaquen que “molts residents i visitants acaben baixant a la Seu, amb la qual cosa aconseguim dos efectes perjudicials: un, que els ingressos que aquest sector genera marxin del país i, l’altre, que hi hagi tot un seguit de gent que vagi amunt i avall sense que això, òbviament, sigui una garantia de contenció del virus, més aviat tot el contrari, hi ha una exposició major”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending