Els locals d’oci nocturn reclamen poder obrir fins a les 3 de la matinada

Lamenten la caiguda de clients i, per tant, de facturació, i asseguren que la mesura no resol res perquè sobretot el públic més jove baixa a la Seu

Un grup de joves prenent una copa.
Un grup de joves prenent una copa. ARXIU

Responsables de locals d’oci nocturn reclamen poder obrir fins a les 3 de la matinada i deixar enrere la restricció que els impedeix treballar més enllà de la 1 de la matinada. Lamenten que la situació els està causant un perjudici més que notable, amb una caiguda de clients i en conseqüència de facturació esfereïdora. A més, consideren que l’horari no resol res atès que sobretot el públic més jove es desplaça fins a la Seu.

“Si hi ha d’haver propagació del virus, aquesta hi serà igual perquè ens el portaran de fora”, lamenten les fonts consultades, que asseguren que l’oci nocturn és un complement important per al turisme i perquè determinat tipus de client tingui més o menys ganes d’acudir al Principat. “És evident que s’han d’adoptar mesures, però des d’un equilibri racional”, remarquen les fonts, que es pregunten si “el coronavirus desapareix abans de la 1 de la matinada i, en canvi, d’1 a 3 es concentra tot”.

Les fonts consultades mantenen que poder obrir fins la 1 de la matinada és pràcticament condemnar el sector a ni tan sols poder-se posar en marxa perquè no els surt a compte. “Tampoc no som tants locals”, esmenten les fonts, que recorden que a la Seu d’Urgell aquest tipus d’establiments, com les discoteques, estan obertes fins a les 3 de la matinada o més tard hi tot. “Si el que volem és contenir el virus, estem fent just el contrari.”

En aquest sentit, els consultats destaquen que “molts residents i visitants acaben baixant a la Seu, amb la qual cosa aconseguim dos efectes perjudicials: un, que els ingressos que aquest sector genera marxin del país i, l’altre, que hi hagi tot un seguit de gent que vagi amunt i avall sense que això, òbviament, sigui una garantia de contenció del virus, més aviat tot el contrari, hi ha una exposició major”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.