Inspecció a catorze empreses per detectar la picaresca amb els ERTO

Del mes de juny al mes de juliol s’han reduït a la meitat el nombre de persones que es trobaven en situació de suspensió de contracte temporal de treball o amb reducció de jornada laboral

S'ha reduït moltíssim el nombre de contractes suspesos.
S'ha reduït moltíssim el nombre de contractes suspesos. ARXIU

Els inspectors en matèria laboral i econòmica del Govern han controlat catorze empreses per mirar de detectar, si fos el cas, la picaresca que sempre envolta una figura com l’ERTO i més encara quan es posa en funcionament per primer cop, com és el cas a Andorra. De moment, de juny a juliol s’ha reduït a la meitat el nombre de treballadors immersos en aquesta nova situació laboral.

Les inspeccions es van iniciar la tercera setmana de juliol. I segons dades del Govern, s’han controlat nou empreses del sector comerç, quatre de restauració i una de serveis de perruqueria. A més a més, s’ha pres declaració a 32 persones assalariades. En general, els inspectors han observat un compliment adequat de la normativa i les condicions laborals. Però també s’han detectat irregularitats, malgrat que l’executiu no ha facilitat aquestes dades.

S’ha disminuït en un 53% les persones que estaven en aquesta situació, passant de 6.812 persones el mes de juny a 3.151 el mes de juliol

Una bona part de la picaresca passa per tenir un treballador en ERTO i donar-li igualment feina tot satisfent la part que efectivament treballa ‘en negre’. O reduir la jornada d’un treballador i que cobri en relació amb aquesta jornada reduïda però, després, exigir-li un rendiment igual o superior a la feina o les hores que hauria de fer en una jornada normal.

Més enllà d’això, i pel que fa a les persones afectades per una suspensió temporal del contracte de treball o per les reduccions de jornada laboral que s’escaigui, s’ha disminuït en un 53% les persones que estaven en aquesta situació, passant de 6.812 persones el mes de juny a 3.151 el mes de juliol. Aquesta xifra representa el 9,87% dels assalariats totals del considerat sector privat.

Comentaris (1)

Trending