La inflació es modera lleugerament gràcies a la davallada dels preus dels carburants

La dada avançada de l’IPC del novembre se situa en el 6,8%, el que suposa dues dècimes menys que la que es registrava a finals d’octubre

WhatsApp Image 2022 12 01 at 12.16.03
WhatsApp Image 2022 12 01 at 12.16.03 T. S.

Si vostè acostuma a posar benzina, haurà detectat les darreres setmanes una lleugera moderació del preu dels carburants a les estacions de servei del Principat. Aquest és el Principat motiu que, durant el novembre l’Índex de Preus al Consum s’hagi moderat. Segons l’indicador avançat, se situa ara en un 6,8%, el que representa dues dècimes per sota de la marcada a finals d’octubre.

Així s’ha fet públic aquest dimarts des del departament d’Estadística, que recorda que la dada, ara mateix, té en compte el 96% dels preus ja actualitzats. Caldrà esperar encara uns dies per tenir la dada definitiva, que s’ha de conèixer el 15 de desembre.

Per ara, tot apunta al fet que la inflació s’ha moderat lleugerament durant els darrers 30 dies. La dada avançada és del 6,8%. És a dir, dues dècimes per sota del 7% amb què es va tancar octubre. Segons Estadística, la causa seria “el comportament dels grups de Transport i Habitatge”, en els quals el cost dels carburants, tant per locomoció en el primer cas com per calefacció en el segon, té un gran impacte.

La dada es troba al mateix nivell que la que s’ha donat a Espanya, que també és del 6,8%. En canvi, queda una mica per sobre de la registrada a França, que és del 6,2%.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending