L’Hotel Pitiusa abaixa la persiana per l’efecte del coronavirus

La propietat de l’establiment situat a tocar l’avinguda Meritxell i tancat des del confinament inicial ja ha liquidat la dotzena de treballadors que tenia

Una imatge de la façana de l'hotel amb el rètol en primer terme.
Una imatge de la façana de l'hotel amb el rètol en primer terme. Toni Solanelles

El confinament que va seguir l’esclat de la crisi sanitària el va fer tancar. I ja no ha tornat a obrir ni obrirà. L’històric Hotel Pitiusa, a tocar de l’avinguda Meritxell, ha tancat les portes definitivament. La propietat de l’establiment no ha pogut suport el fort impacte que ha comportat la crisi econòmica derivada de la pandèmia. L’absència de turistes ha ofegat els recursos d’un establiment construït el 1989.

Fonts properes als treballadors han indicat que ja s’ha procedit a liquidar la dotzena d’empleats que tenia l’establiment, i que feia mesos que estaven en ERTO. La liquidació s’hauria fet seguint l’escrupolosa normativa laboral tot i que en algun cas hi hauria hagut alguna diferència sobre la retribució d’unes hores extraordinàries. No hauria passat d’unes divergències que finalment s’haurien deixat de banda.

D’una quarantena d’habitacions i situat al carrer d’Emprivat, l’hotel, de tres estrelles, estava molt encarat al turisme. La caiguda de visitants producte de les restriccions de mobilitat haurien portat la propietat a decidir no obrir després del confinament. També van considerar que no es donaven les condicions per reobrir la cafeteria, que tenia bona requesta també entre el públic local, però que amb les mesures sanitàries dictades no podia funcionar garantint una mínima viabilitat.

Comentaris (3)

Trending