Govern tampoc admet el recurs de Montaner per l’acord amb Grífols i li marca el camí judicial

En una resolució que és un tallar i enganxar de la que va rebre Enric Dolsa, el gabinet jurídic entén que el pacte és un acte que “no es pot impugnar” i que, encara que ho fos, la consellera general no està legitimada per fer-ho

Carine Montaner al faristol de l'hemicicle.
Carine Montaner al faristol de l'hemicicle. Consell General / E.Comellas

Govern ha escollit la fórmula del tallar i enganxar per respondre un dels altres recursos que tenia sobre la taula contra l’acord amb Grífols. En aquest cas, canviant el nom del conseller del comú d’Ordino, Enric Dolsa, pel de la consellera general no adscrita Carine Montaner -Montané, segons l’escrit de l’executiu-. La resolució, però, és idèntica. L’escrit de la parlamentària ni s’analitza i no s’admet a tràmit, obrint un camí judicial que la política laurediana no descarta.

La resposta rebuda ha generat una important indignació en Montaner, que va presentar el recurs el passat 30 de setembre. L’escrit bàsicament reprodueix la mateixa justificació que ara fa uns dies va rebre el que havia fet arribar Dolsa. En primer lloc, que el document impugnat -l’acord entre Govern i Grífols- “constitueix un acte preparatori que no pot ser impugnat”, ja que tot just “recull el compromís de les parts de treballar en el sentit de fer possible la implantació al Principat d’un centre destinat a la recerca i està clarament condicionat a l’obtenció de les autoritzacions necessàries i a les modificacions legislatives escaients”. Per tant, asseguren des del Govern, el recurs “no pot ser admès a tràmit ni tractat en el fons”.

Espot escolta la intervenció de Víctor Grífols.

Relacionat

Govern ‘es treu de sobre’ el recurs de Dolsa contra Grifols i li obre la porta de la Batllia

I, en el cas que això no fos així, es considera que Montaner, igual que ja li va passar a Dolsa, no té facultats per oposar-se al pacte. I és que malgrat que “actua en qualitat de consellera general, està mancada de l’interès legítim necessari per impugnar un acord convingut pel Govern en la forma que ho ha fet, essent que la funció de control de l’acció política del Govern que invoca i fonamenta en l’article 50 de la Constitució no s’exerceix a través d’un recurs administratiu i no existeix una acció pública que l’empari”. Per tant, tampoc pot sol·licitar còpia de la documentació continguda en l’expedient.

Montaner no ha amagat la indignació per la resposta rebuda. Primer, perquè la considera “poc seriosa”, tot posant en relleu l’error comès a l’hora d’escriure el seu nom. En segon terme, lamenta que el fet “és una fugida endavant” pel fet que no se li doni legitimitat per presentar el recurs. “Si ni jo com a consellera general ni un conseller del comú la tenen, qui la té llavors”, es pregunta.

Montaner lamenta que “segons el gabinet jurídic de Govern ningú té legitimitat per qüestionar el pacte de socis firmat amb Grifols”, fet que “és molt sorprenent per un país democràtic”. Assegura que “segons els lletrats que m’assessoren, la resolució trepitja la Constitució i el Codi de l’Administració” i afirma que “arribem a un punt on el sistema democràtic està malalt, on el Govern es posicionaria per sobre del bé i del mal, on no es respecten ni les lleis ni les institucions i ni els drets del poble andorrà”. Sobre la possibilitat de portar l’afer a la Justícia, deixa clar que “no ho descarto”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending