Govern ‘es treu de sobre’ el recurs de Dolsa contra Grifols i li obre la porta de la Batllia

El conseller del comú d’Ordino i el seu entorn han de valorar després de refús governamental al recurs presentat, que no ha estat admès a tràmit en considerar-se el pacte de socis un acte preparatori, si porten el cas a la Justícia

Espot escolta la intervenció de Víctor Grífols.
Espot escolta la intervenció de Víctor Grífols. EDUARD ROS

“El document constitueix un acte preparatori que no pot ser impugnat, el recurs no pot ser admès a tràmit ni tractat en el fons.” “Enric Dolsa, que actua en qualitat de conseller de l’honorable comú d’Ordino, està mancat de l’interès legítim necessari per impugnar un acte que emana d’una administració de l qual no forma part i essent que no existeix una acció pública que l’empari, tampoc pot sol·licitar còpia de la documentació continguda en l’expedient.”

Amb aquestes dues consideracions, el Govern fa creu i ratlla al recurs d’empara presentat pel conseller de la minoria comunal ordinenca contra el pacte de socis subscrit entre l’executiu, a través de l’ADI, i la multinacional Grifols. Pim pam. Dues batzegades i fora. Ni avalua el Govern les anomalies que plantejava Dolsa, amb una denúncia inclosa d’abús de poder per part del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ni tampoc donaran cap mena d’informació a Dolsa.

Un investigador de Grifols.

Relacionat

El ‘vestit a mida’ per a Grifols va camí dels tribunals

Així les coses, el conseller ordinenc i el seu entorn tenen un mes per reflexionar sobre la conveniència de portar el pacte entre Govern i Grifols a la Batllia. Segons Dolsa, encara és aviat per adoptar qualsevol decisió i encara falten trobades per decidir la forma de procedir. El que està clar, és que ni es declara la nul·litat del pacte esmentat ni se suspenen el seus efectes, òbviament. La resposta donada pel Govern, com traient-se literalment de sobre el recurs de Dolsa, no ha agradat gens a aquest i al seu entorn.

Caldrà veure si a la consellera general Carine Montaner, que forma part d’una altra institució, se li dóna la mateixa resposta davant d’un recurs pràcticament calcat. La parlamentària no adscrita es fora del Principat i ha assegurat no disposar d’una eventual resposta. La resolució del recurs presentat per Enric Dolsa, que el va lliurar uns quants dies abans que Montaner, la va adoptar el consell de ministres el 27 d’octubre.

Comentaris (2)

Trending