Govern preveu un estiu bo com el passat però admet que si no fos el cas no hi ha pla B

El ministre d’Economia confirma la decisió d’ampliar al mes d’abril la reducció dels lloguers dels locals destinats a negoci i que l’esmentada rebaixa s’estengui als allotjaments turístics

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, durant la compareixença.
El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, durant la compareixença. J. A. VILADOT / SFGA

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha afirmat que el Govern preveu un “estiu similar” al del 2020, amb “perspectives com les de l’any passat” i ha avançat que la plena mobilitat “pot arribar al mes de maig”. No obstant això, el titular ministerial també ha admès que si aquest escenari, pel que fos, no s’acabés produint “difícilment podem crear un pla B” perquè la situació i característiques del Principat són les que són i no es canvien d’avui a l’endemà.

Gallardo ha fet aquestes manifestacions en una compareixença per anunciar la modificació de la darrera llei òmnibus de mesures econòmiques per fer front a la crisi derivada de la pandèmia, uns canvis que l’Altaveu ha avançat aquest dimarts i que comporten l’allargament de la rebaixa del lloguer dels locals destinats a negoci al mes d’abril i l’ampliació de la reducció per als allotjaments turístics. Aquesta mesura, en forma de projecte de llei modificatiu, ha d’estar vigent abans de l’1 d’abril, amb la qual cosa s’ha tramitat per la via de l’extrema urgència i necessitat i s’hauria d’aprovar al Consell General aquest dijous.

Taules i cadires plegades d'un bar.

Relacionat

La rebaixa del lloguer als locals per a negoci s’amplia al mes d’abril i als allotjaments turístics

El ministre de Presidència i Economia ha explicat que si no es va més enllà del mes d’abril és perquè es va analitzant la situació de forma periòdica. Encara que la casuística general, com ara els ERTO, tenen com a horitzó temporal el 30 de juny, altres aspectes s’avaluen de manera més gradual i més quan molts d’ells estan “subjectes a la mobilitat” i aquesta, ha dit Gallardo, “pot arribar al mes de maig”. Per tant, “tenim les esperances dipositades en els mesos d’estiu” i en què comercialment i turísticament funcionen igual de bé, almenys, que l’estiu passat.

Jordi Gallardo ha pronosticat que tots els països, i especialment els de l’entorn al Principat, que té les característiques que té, el model econòmic que té i el marge maniobra de què disposa, estan fent ara un “esforç”, i ho diu en termes de restriccions o tancaments, per evitar que es disparin novament els contagis i que això condicioni el període estiuen en els quals, com s’ha dit, i ja amb una suposada immunitat més global, hi ha dipositada una confiança en relació a una major normalitat.

En relació estricta a la modificació legislativa anunciada, Gallardo ha explicat que s’ha dut a terme després de veure l’evolució dels diversos sectors implicats, d’advertir també que continuen les restriccions de la mobilitat i de parlar amb diferents agents econòmics implicats. Sobre el fet de modificar la llei de l’allotjament turístic per tal que no s’hagin de fer canvis d’ús, el ministre ha afirmat que afecta -i pot beneficiar- a 27 edificis que es tradueixen en 958 habitatges.

Comentaris (11)

Trending