Govern crea un simulador per poder calcular l’augment salarial

L’aplicació es pot consultar a la web de l’executiu i persegueix l’objectiu que “la ciutadania i els empresaris puguin conèixer quin increment cal aplicar”

El simulador.
El simulador.

Encara falten uns dies perquè la llei que estableix una pujada obligatòria dels salaris i limita l’increment dels lloguers entri en vigor. En tot cas, els canvis ja s’hauran de fer efectius en la nòmina de gener. Pels sous caldrà aplicar la fórmula inclosa en el text i des del Govern s’ha volgut facilitar la feina. Així, a la web de l’executiu es pot accedir a un simulador que permetrà calcular quina és la nova remuneració de cada assalariat.

L’aplicació, no es pot negar, és senzilla de fer servir. Només cal anar a la pàgina especialment creada per a l’ocasió. A partir d’aquí, l’usuari tot just ha de seleccionar si vol el sou anual o el mensual. I, després, introduir quin era el salari fins al desembre. Automàticament, la web indica quin és el percentatge d’augment i quina seria la nova nòmina.

Filloy parla amb Gallardo abans de la sessió.

Relacionat

El Consell confirma la pujada dels lloguers entre el 2% i el 5% i l’increment obligatori dels sous

La voluntat és que “la ciutadania i els empresaris puguin conèixer amb facilitat l’increment que cal aplicar”. La llei es va aprovar dijous al Consell General i ara resta pendent de la signatura dels Coprínceps. Un cop es completi aquest tràmit es publicarà al BOPA i entrar en vigor. Ara bé, el mateix text ja estipula que els seus efectes comencen a comptar a partir de l’1 de gener. Per tant, les nòmines -i també les pensions que es paguin al gener- ja han de tenir aquest augment.

Cal recordar que pels sous més baixos, entre el mínim i els 1.400 euros mensuals bruts, es fixa una actualització amb l’IPC del 2023, del 7,1%. A partir d’aquesta xifra i fins als 4.000, hi ha un increment que va sent cada cop més petit en funció de la fórmula establerta a la llei. De fet, també s’ha establert que tota remuneració situada entre 4.001 euros i 4.019, s’haurà de pujar fins als 4.020, per evitar que un salari que era inferior acabi quedant per sobre d’un que era superior.

Només hi ha dues excepcions. No s’aplicarà l’augment als treballadors contractats a partir de l’1 de gener del 2022. Pel que fa aquells que, durant l’any passat ja haguessin tingut un increment superior al 3,3% (l’IPC del 2021), aquest percentatge addicional es podrà descomptar del que toqui segons la llei.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending