Gallardo es reuneix amb línies aèries per establir vols entre la Seu i Londres

El ministre d’Economia es troba a la capital anglesa, on ha tingut diferents trobades amb representants de les companyies, així com el ministre de Comerç Internacional de Regne Unit

Comentaris

Gallardo durant la reunió amb el minstre britànic.
Gallardo durant la reunió amb el minstre britànic.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, es troba a Londres, on ha mantingut diverses trobades els darrers dies, totes centrades en el foment d’Andorra com a destí empresarial. Entre les reunions destaca les que ha tingut amb els representants de línies aèries britàniques, per tal d’establir vols setmanals entre l’aeroport de la Seu d’Urgell i Londres. Així mateix, aquest dimecres s’ha reunit amb el ministre de Comerç Internacional del Regne Unit, Ranil Jayawardena, amb qui ha parlat sobre el conveni per evitar la doble imposició.

Ha estat durant la reunió amb Jayawardena on Gallardo ha exposat que s’està treballant en establir vols setmanals entre l’aeroport de la Seu d’Urgell – Andorra i Londres. L’objectiu és facilitar l’arribada d’inversors i turistes al país. L’any passat, més de 100.00 britànics van visitar el Principat, i més de 800 hi resideixen permanentment. Precisament, el ministre ha aprofitat el desplaçament per reunir-se amb representants de línies aèries de companyies com British Airways. Després de consolidar la línia amb Madrid, ara es treballa perquè la connexió amb altres destinacions com París o Lisboa sigui una realitat.

Així mateix, dins dels punts de la sessió de treball s’ha abordat la necessitat d’accelerar la tramitació d’un conveni per evitar la doble imposició entre els dos països, i impulsar encara més els intercanvis econòmics. De fet, les darreres xifres d’inversió estrangera formalitzada a Andorra mostren com l’any passat es van superar els 8 milions d’euros, la xifra més alta des de l’obertura econòmica, que supera en més d’un 500% el rècord dels 1,4 milions de l’any 2017. A més, els dos ministres han abordat altres qüestions, com l’estat de les negociacions en matèria econòmica de l’acord d’associació amb la Unió Europea.

 

Comentaris (5)

Trending