Entra en vigor la limitació a les comissions per pagar amb targeta

Incrementarà la competitivitat del sector comercial, que aconseguirà un important estalvi en comparació a les taxes actuals que podien arribar a ser del 22%

Un pagament amb targeta de crèdit.
Un pagament amb targeta de crèdit. ARXIU

Dilluns vinent entra en vigor la Llei de les taxes d’intercanvi aplicades a les operacions de pagament amb targeta. Això incrementarà la competitivitat del sector comercial, que aconseguirà un important estalvi en comparació a les taxes actuals que podien arribar a ser del 22%. El text va ser aprovat pel Consell General i ha estat sancionat pels Coprínceps.

La llei regula les taxes d’intercanvi que fixen els esquemes de targetes de pagament, abastant diferents qüestions, entre elles els límits màxims aplicables a diversos nivells. Un nivell alt incrementa artificialment els preus minoristes no només per als titulars de les targetes, sinó també per als consumidors en general.

Les compres amb targeta suposaran menys comissió pels comerciants.

Relacionat

La limitació a les comissions per pagar amb targeta, a punt per ser validada al Consell

Les comissions s'adapten a la normativa europea i es limiten a un màxim de 0,3% per les de crèdit i un 0,2% per les de dèbit. L’Autoritat Financera Andorrana (AFA) pot requerir, prèvia sol·licitud per escrit, als proveïdors de serveis de pagament que els facilitin tota la informació necessària per verificar l’aplicació correcta de les disposicions. L'entrada en vigor de la llei ha estat molt ben acollida pels comerciants, especialment després de la caiguda de les vendes a causa de la pandèmia de coronavirus i les posteriors restriccions.

Comentaris (4)

Trending