Enllestit el nou Centre de Resolució de Conflictes Empresarials de la Cambra de Comerç

Es presentarà la setmana vinent amb una taula de debat, on es farà pedagogia de la mediació, la conciliació i el ‘fact finding’ que són els procediments que s’oferiran

Seu de la Cambra de Comerç.
Seu de la Cambra de Comerç. ARXIU

La Cambra de Comerç Indústria i Serveis presentarà el nou Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE) el pròxim dimecres, 29 de juny. Aquest projecte s’havia estat preparant darrerament i ja és una realitat. Constituirà un servei més de la Cambra que liderarà la directora, Pilar Escaler, amb el suport de la responsable, Jordina Ticó. L’acte comptarà amb una taula de debat on es farà pedagogia de la mediació, la conciliació i el ‘fact finding’ que són els procediments ADR que s’oferiran.

Les funcions del servei del Centre se centraran en assessorar sobre quin mètode ADR és més adient en cada cas. A més, també s’admeten a tràmit les sol·licituds, es gestionen i es tramiten els procediments, es fa la designació de la persona imparcial entre els professionals inscrits a la Cambra, es proposa un espai adequat per a dur a terme l’ADR, es determina la llengua, es fan les notificacions i es gestiona la documentació requerida.

Els ADR són els procediments alternatius de resolució de conflictes, en què un tercer, professional, imparcial i neutral, ajuda les parts a resoldre una situació. L’acord a què arriben les parts té la mateixa validesa i la mateixa eficàcia que un contracte privat; pot ser elevat a escriptura pública davant d’un notari i també pot ser homologat judicialment per un batlle. El nou Centre de Resolució de Conflictes de la Cambra ofereix la mediació, conciliació i el ‘fact finding’ o peritatge extrajudicial, com a principals serveis ADR.

Els reglaments per dur a terme aquests procediments de resolució de conflictes es van aprovar pel Govern a principis de maig. En els tres casos, dues o més parts intenten voluntàriament aconseguir un acord amb la intervenció d’un tercer imparcial, ja sigui un mediador, un conciliador o un pèrit. La diferència rau en què a la mediació el professional ajuda les parts a arribar a un acord però no pot fer propostes. En el cas del conciliador, sí que en pot fer mentre que en el ‘fact finding’ les parts acorden a sotmetre les seves diferències de caràcter tècnic a l’opinió qualificada d’un expert o pèrit, tot i que la seva decisió no ha de ser vinculant, excepte pacte exprés en contrari de les parts.

La presentació d’aquest servei comptarà amb una taula de debat, i amb diverses figures polítiques que hi seran presents. La taula de debat estarà integrada per experts en la matèria com Jaume Tor, secretari de la junta de l’Associació de Jutges i Fiscals per a la promoció de la mediació (JIFME), Cristina Madrigal, advocada representant del Col·legi d’Advocats d’Andorra (CADA) i Juan Antonio Ruiz García, advocat i mediador de Cuatrecasas. La síndica general, Roser Suñé, farà la inauguració de l’acte i, el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, farà la cloenda oficial.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending