Economia no deixarà cap compromís per a les noves destinacions de l’aeroport

El ministre, Jordi Gallardo, va assegurar que tenia l’objectiu de treure a concurs tres noves ciutats aquest any, però quedarà en mans del nou Govern la decisió de tirar-ho endavant

L'aeroport aquest dimecres.
L'aeroport aquest dimecres.

Amb el final de legislatura a tocar, els projectes que encara queden per fer tenen dues opcions. O es deixen compromesos, o en mans de qui agafi el Govern després de les eleccions. Aquest serà el cas pel que fa a les noves destinacions de l’aeroport d’Andorra-La Seu que va prometre aquesta mateixa setmana el ministre d’Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Tot i que es tenen els estudis i les ciutats escollides, la decisió final dependrà de la voluntat del nou titular de la cartera.

Gallardo va fixar l’objectiu d’obrir l’aeroport cap a París, Londres i Palma de Mallorca. Sent força optimista i llençant-se a una piscina que no sabia si tenia ben bé aigua, va assenyalar que el concurs es podria treure aquest mateix any, a finals del 2023. I que, de fet, possiblement no calia escollir entre les tres destinacions, sinó que podrien anar de forma conjunta. Però, aquest procés ja no quedarà en les seves mans, sinó que haurà de ser el pròxim titular qui decideixi si finalment es fa així, o es canvia el rumb que s’ha pres.

Gallardo durant el simulacre del nou sistema d'il·luminació a l'aeroport.

Relacionat

Gallardo té l’objectiu de treure a concurs tres destinacions més per a l’aeroport el 2023

De moment, el Govern continuarà estudiant totes les possibilitats. De fet, Gallardo va remarcar que es trobaven en una segona fase d’aquest sondeig, on ja s’havien descartat dues destinacions. Mancaven alguns punts, com el duaner, per tal de poder fer viatges fora de l’espai Schengen, com seria Londres. En aquest sentit, els informes es continuaran realitzant i demanant fins a l’últim moment.

Més enllà d’això, però, no hi ha res assegurat. Economia no deixarà cap compromís en aquest sentit, cap lligam perquè el concurs s’hagi de treure sí o sí. El que s’intentarà serà deixar i facilitar tota la informació possible perquè el següent, sigui qui sigui, pugui prendre una decisió amb el que s’ha fet fins ara. Per tant, l’objectiu hi és, però seguretat, ben poca.

 

Comentaris

Trending