Les distribuïdores alimentàries miren ja a França davant els primers problemes de subministrament

L’enduriment de la vaga del transport a Espanya es comença a deixar notar en alguns majoristes, que tenen algunes dificultats més per servir productes frescos i essencials com la llet, a banda de l’oli de gira-sol

Els lineals de llet, com els de la majoria de productes, si presenten algun forat no és significatiu.
Els lineals de llet, com els de la majoria de productes, si presenten algun forat no és significatiu. Toni Solanelles

Malgrat que sempre els han tingut, ara els contactes amb França de les distribuïdores alimentàries van a més. L’enduriment de la vaga del transport a Espanya, que al país veí del sud comença a fer estralls en algunes regions, ha comportat que alguns majoristes comencin a tenir problemes de subministrament tot i que les passades setmanes es van fer comandes més elevades per incrementar l’estoc. D’aquí que es comenci a mirar cap al nord més del que es fa habitualment.

Per ara, han assegurat diverses fonts, als lineals de la immensa majoria de supermercats del Principat no es nota cap desatenció. Excepte en el cas de l’oli de gira-sol, que ha sumat la vaga del transport a, sobretot, les conseqüències de l’efecte de la guerra a Ucraïna i l’especulació o polítiques comercials restrictives de fabricants i, sobretot, grans majoristes, que estan jugant amb la puja de preus. Certament, productes com ara conserves, gra, arrossos… també han experimentat un increment de venda que ha vist baixar les reserves. Però per ara no hi ha especial perill.

Si que és clar, però, que hi ha cert neguit i molta atenció a tot el que està passant. I els distribuïdors del país han incrementat les reunions logístiques, el seguiment que es fa i la relació comercial amb subministradors francesos. Per ara, el maldecap principal té a veure amb alguns productes frescos i altres d’essencials com algunes llets. Els làctics en general -tot i alguna amenaça de Danone a Espanya- no presenten problemes.

Però algunes fonts han reconegut que no en centres comercials, però sí en negocis d’hoteleria i restauració, que fan comandes grans o relativament importants a majoristes especialitzats en productes concrets, doncs s’han trobat amb la recepció de menys producte del que sol·liciten. Per exemple de carns o de peix. I en aquest cas també s’hi afegeix que no només els transportistes fan vaga pel preu del carburant. A l’Estat espanyol els pescadors també estan en peu de guerra pel mateix.

Comentaris (1)

Trending