Decepció entre els bars, que consideren contradictori no allargar l’horari i sí ampliar l’aforament

La Unió de Bars explica que en cap reunió amb l’administració s’havia parlat de permetre més comensals -que només es permeten als restaurants- perquè s’entenia que això sí fomenta el contacte

Taules i cadires plegades d'un bar.
Taules i cadires plegades d'un bar. Toni Solanelles

Els propietaris de bars estan decebuts, desolats. No entenen que no es pugui allargar l’horari -“ni que de 8 a 9 del vespre a Andorra siguem tots uns borratxos”, remarquen- i, en canvi, es permeti als restaurants ampliar l’aforament, el nombre de comensals que poden compartir taula. Consideren contradictòries les darreres decisions adoptades per l’administració. Un aixecament de restriccions que ben poc per no dir gens milloren la situació dels bars i que en cap cas se’ls ha anunciat.

Per a un dels portaveus de la Unió de Bars, Francesc Medina, les decisions anunciades aquest dimecres “no tenen gaire sentit”. “El que volem és més temps per facturar”, remarca, tot recordant que no saben quin problema hi ha entre les 8 i les 9 del vespre, que es continua sense deixar-los obrir. “En canvi, mai no s’havia parlat de l’augment de l’aforament als locals”. I hi afegeix Medina: “Si una cosa hi ha clara és que no es pot incrementar el contacte social, és clar que passant de quatre a sis comensals el contacte es pot incrementar.”

Els bars hauran de continuar tancant a les vuit del vespre.

Relacionat

Salut amplia el nombre de comensals a la restauració però no l’horari dels bars

“Se’ns escapa el raonament. Deixi’ns treballar una hora més. Hi haurà el mateix nombre de gent, però evitarem aglomeracions i podrem facturar una mica més”, remarca Medina que, alhora, lamenta la diferència que es fa entre bars i restaurants. “O estan discriminant els bars o estan afavorint els restaurants, una de dues”, i “als dos llocs es menja igual, el mateix temps i de la mateixa manera”, ha afirmat. “Per a la Cimera tot s’hi val; per a la resta…” ha afirmat el portaveu de la Unió de Bars “decepcionat”.

Segell

La torna, el revers positiu, és la qüestió del segell relatiu al distintiu del compliment de totes les mesures. Una marca que distingeixi els establiments que compleixin amb totes les mesures que es dictin sobre la protecció pel coronavirus. El projecte té el suport de tots els integrants de la Unió de Bars i de la Unió Hotelera. També s’han posat d’acord totes les empreses de prevenció, que constituirien una UTE creant un departament específic per controlar que els establiments de restauració compleixen.

Representants dels promotors del distintiu s’han reunit aquest matí amb tècnics del ministeri de Salut que, d’entrada, han vist bé el projecte i la proposta. Ara faran un informe per elevar-lo als departaments jurídics i al criteri política. Aquest és un altre terreny de joc que caldrà veure com es completa. Si el projecte s’hi encalla o no. Perquè també cal veure qui paga l’adhesiu i la seva producció prèvia. I els controls. La satisfacció en el sector pel consens assolit està ara pendent de l’administració. De la burocràcia.

Comentaris

Trending