Salut amplia el nombre de comensals a la restauració però no l’horari dels bars

La relaxació de mesures sanitàries aprovada per Govern permet fins a sis persones per taula per dinars i sopars al mateix temps que s’amplia l’aforament als autobusos i als esdeveniments esportius a l’aire lliure

Els bars hauran de continuar tancant a les vuit del vespre.
Els bars hauran de continuar tancant a les vuit del vespre. T. S.

Salut ha relaxat les mesures restrictives que afecten el sector de la restauració. Ho ha fet, però, sense complir del tot el que demanava el sector. Per una banda, augmenta el nombre de comensals a les taules de restaurants i bars, però, en canvi, manté l’horari limitat a aquests segons establiments així com cafeteries o granges. Seguiran sense poder obrir més enllà de les vuit de la tarda. A banda, el transport públic recupera el 100% de l’aforament.

El consell de ministres ha validat els canvis en les mesures restrictives, que es relaxen vista la bona evolució epidemiològica de les darreres setmanes. Així, el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha posat en relleu que la taxa de reproducció se situa en un 0,89 i que fa temps que la mitjana de contagis setmanal va reduint-se. També hi ha un 30% de la població amb almenys una dosi de la vacuna. Per això, s’ha optat per adoptar una flexibilització, tot advertint que no es pot abaixar la guàrdia. “Que ningú es pensi que això ha acabat i vagi molt més enllà en les seves relacions socials”, ha alertat.

Benazet ha indicat que l'ampliació d'horaris demanada per bars es farà en funció de com evolucionin les dades sanitàries després de la relaxació aprovada aquest dimecres, que entra en vigor aquest dijous i durarà una setmana

Entre les mesures adoptades, s’ha optat per ampliar el nombre de comensals als establiments d’hostaleria. En el cas de l’interior dels restaurants es permetran sis comensals per taula en comparació als quatre de fins ara. Per a bars i similars, el màxim seran quatre a l’interior i sis a les terrasses.

En canvi, s’ha optat per no ampliar l’horari, tal com demanava també el sector. Per tant, aquests establiments hauran de continuar tancant a les vuit del vespre. “Aixequem de forma progressiva i hem cregut convenient no anar més enllà”, ha explicat Benazet, que ha avançat que seria una de les relaxacions que es podrien valorar en un futur pròxim. “Veurem com evoluciona tot després d’aquests canvis i, si va bé, podrem canviar més coses”, ha comentat, tot recordant que “si observem els països veïns, veiem que allà hi ha normatives molt més restrictives”.

Altres mesures adoptades fan referència al transport públic. La capacitat dels busos tornarà a ser del 100%. En l’àmbit de l’esport i la cultura, es permetrà un 40% d’aforament a l’aire lliure (pel 30% actual) i del 30% si són instal·lacions tancades, amb l’opció d’arribar al 50% si es presenta un protocol específic amb testos previs d’antígens.

A banda, es permetran celebracions com ara bodes, comunions o batejos sota determinades condicions. Així, hauran de fer-se en espais especialment destinats a aquest ús i amb un màxim de 100 assistents si són a l’exterior i 40 si es a l’interior. El consum de begudes i menjar haurà de tenir lloc sempre a la taula i no estaran permesos ni ball ni cants. Pel que fa reunions familiars o d’amics, el màxim de persones permeses puja també de quatre a sis.

Totes aquestes mesures han estat ja publicades en un BOPA extra. Per tant, entraran en vigor a partir d’aquest dijous i tindran vigència fins al 5 de maig.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending