Creix el nombre de comerços malgrat la Covid-19

El segon trimestre s’ha saldat amb creació neta d’establiments, tot i que sectors com l’hostaleria i les botigues a l’engròs o al detall sí que han registrat xifres negatives

Un home observa l'aparador duna botiga d'electrònica.
Un home observa l'aparador duna botiga d'electrònica.

El segon trimestre s’ha tancat amb prop de 9.700 establiments inscrits al registre de comerç. La dada suposa una lleugera pujada en comparació a la del 31 de març i, per ara, sembla salvar la crisi del coronavirus. És a dir, no hi hauria hagut una davallada del nombre de negocis oberts, de moment, fet que probablement es deu als diferents programes d’ajut impulsats des del Govern, especialment els ERTO.

Així ho reflecteixen les dades fetes públiques des del departament d’Estadística. A 30 de  juny, hi havia registrat un total de 9.692 establiments, 53 més que els inscrits a 31 de març. Això suposa un petit increment del 0,5%.

Al llarg d’aquest segon trimestres, les dades apunten que s’haurien donat d’alta un total de 147 negocis. Aquí sí que es nota l’efecte de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, ja que entre gener i març, el nombre de nous establiments va fregar els 200. En aquest sentit, el sector que pitjor dada de creació de nous comerços han tingut és, justament, un dels més afectats per l’emergència: l’hostaleria.

En canvi, només es van produir 94 baixes d’establiments, xifra que també és inferior a la del primer trimestre. En concret, llavors es van tancar 117. És a dir, 23 més. Analitzades les dues xifres, es pot comprovar com, tot i que en línies generals la diferència entre negocis oberts i tancats és positiva, hi ha sectors on ha estat negativa. Entre ells, lògicament, l’hostaleria, amb un saldo negatiu de deu, o el comerç a l’engròs i al detall, amb sis establiments menys.

Etiquetes

Comentaris

Trending