Del concurs d’aparadors a la recerca de la cohesió i innovació del sector comercial

La primera edició de la Festa del Comerç, que dona el tret de sortida al 30 aniversari de la Cambra, reconeix la trajectòria professional del sastre Josep Pubill, amb 60 anys de carrera a les espatlles

Comentaris

Foto de família de la Festa del Comerç.
Foto de família de la Festa del Comerç. SFGA / JAViladot

La Cambra de Comerç ha reconvertit el tradicional concurs d’aparadors de Nadal en la Festa del Comerç, un esdeveniment que serveix per donar el tret de sortida del 30 aniversari de l’entitat i mirar de consolidar el teixit comercial andorrà, promovent la cohesió i la innovació en el sector. Entre els premis atorgats, s’ha reconegut la trajectòria del sastre Josep Pubill.

La primera edició de la Festa del Comerç ha reunit més de150 persones entre representants institucionals i associacions de comerciants del país a les instal·lacions d’Unnic per donar el tret de sortida a la commemoració dels 30 anys de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que pren el relleu del concurs d’aparadors de Nadal celebrat durant 25 anys, és consolidar el teixit comercial andorrà com a referent del sector amb l’ambició de ser la plataforma que identifiqui, reconegui i projecti els establiments, iniciatives empresarials i professionals del comerç que contribueixen a la millora de la competitivitat i projecció del comerç dins i fora del país. Segons ha explicat el president de la Cambra, Josep Maria Mas, la proposta ha estat “ben rebuda” i es valora “com una iniciativa interessant” perquè el sector “és bastant ampli i donem més importància a tothom”.

Josep Maria Mas durant la Festa del Comerç
Josep Maria Mas durant la Festa del Comerç
 

Un altre dels aspectes que es pretén promoure és la cohesió i l’enfortiment de la xarxa relacional del sector comercial. En aquest sentit, l’esdeveniment vol ser un espai de trobada, referència i networking per als professionals del comerç, oferint oportunitats per al creixement i la col·laboració.

D’aquesta manera, la voluntat és fomentar la innovació i la millora continuada del comerç i que, precisament la Festa del Comerç també serveixi com a escenari per presentar iniciatives que incideixin tant en aquesta millora com per reconèixer l’esforç de les empreses.

CONCURS

Tot i el canvi de format, el concurs s’ha mantingut i el jurat ha premiat les iniciatives en les següents categories: premi a la millor botiga de l’any, premi a la trajectòria professional, premi al millor projecte o iniciativa comercial; premi al millor aparador de Nadal, premi a la proposta més creativa i innovadora, premi a la botiga més sostenible i premi a la millor gestió de les xarxes socials.

El premi a la millor botiga ha estat per a Martí Motos i es destaca que és un establiment “espectacular que referma l’aposta del grup per l’avinguda Santa Coloma com a epicentre del clúster de botigues dedicades al món del motor”.

El premi a la trajectòria professional ha estat per a Josep Pubill Garrabé, de la Sastreria Sabateria Sport. Des de la Cambra destaquen que després de més de 60 anys, “l’empresa segueix compromesa amb la dedicació i l’excel·lència”.

Un moment de l'entrega de premis.
Un moment de l'entrega de premis.

D’altra banda, el Poblet de Nadal de la capital ha estat reconegut com a millor projecte o iniciativa comercial. Des del jurat es destaca que l’esdeveniment s’ha convertit “en un referent del Nadal al sud d’Europa”.

El premi al millor aparador de Nadal ha estat per a Petit Albert II, que ha presentat “un aparador encantador i festiu que atrau l’atenció dels clients”.

L’establiment Stay ha rebut el premi a la proposta més creativa i innovadora, destacant que la botiga “presenta idees creatives que no només sedueixen els espectadors, sinó que també els conviden a entrar i explorar”.

El reconeixement a la botiga més sostenible ha estat per La Saboneria, que ven productes de neteja de la llar a granel i de cosmètica natural, i finalment, el premi a la millor gestió de les xarxes socials ha estat per a Farmàcia Meritxell.

Els guardons que s’han entregat han estat dissenyats per l’artista andorrana Ingrid Román que utilitza materials reciclats i també fustes procedents de boscos sostenibles europeus.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending