Una competició d’esports electrònics a la primavera podria atreure 6.000 visitants al país

La celebració al Principat de l’eSports City Fest s’inclou en el conveni rubricat entre Andorra Business i Encom per potenciar aquest sector

Comentaris

Signatura de l'acord entre el ministre Gallardo i el de CEO Encom Arturo Castelló.
Signatura de l'acord entre el ministre Gallardo i el de CEO Encom Arturo Castelló.

Andorra Business i Encom, la companyia gestora de la marca DreamHack a Espanya, han signat aquest divendres en el marc de DreamHack València un acord per treballar conjuntament el disseny d'un escenari que integri els principals agents de la indústria i estigui alineat amb els objectius estratègics del país a l’hora d'executar cadascuna de les línies operatives que conté la llei d'eSports andorrana. El document converteix en Principat en seu oficial de l’Esports City League, la competició amateur més important entre ciutats, les finals de la qual apleguen milers de persones.

El conveni ha estat rubricat pel ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, i el CEO d'Encom, Arturo Castelló. El pacte, s’entén, ha d’esdevenir una plataforma de dinamització que a curt i mitjà termini activarà les relacions del Principat amb empreses i institucions de la indústria dels videojocs.

Un dels primers esdeveniments que s´organitzaran arribarà a la primavera. Serà l´eSports City Fest Andorra, una de les competicions d’aquesta lliga on s’espera l’assistència de més de 6.000 persones. Paral·lelament, l'acord també inclou una part educativa, d’atracció d'empreses i missions indirectes amb els membres del grup Dreamhack presents a països com Alemanya, Canadà, Estats Units, Austràlia, Japó, Suècia, França, Dinamarca, Corea del Sud, Portugal i Espanya.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d'Andorra, Jordi Gallardo, que també ha fet una presentació pública del treball del país en aquest sector i de les oportunitats d’inversió, ha destacat que “l’acord amb Encom és un pas més dins la nostra estratègia nacional de promoció del sector dels eSports a Andorra. Treballem en el desenvolupament en diversos àmbits: econòmic, empresarial, competitiu, educatiu i social. Per aconseguir el nostre objectiu també estem elaborant polítiques, estructures i projectes que busquin involucrar tots els actors de la cadena de valor, tant nacionals com internacionals, i aquest acord n’és un exemple”.

També ha avançat que “volem posicionar Andorra com una de les capitals europees dels esports amb capacitat per atraure el país grans competicions, empreses i seguidores, i per convertir-nos en una destinació de referència per desenvolupar negocis d´aquest sector”. Paral·lelament Gallardo ha mantingut reunions amb representants del sector de València i Madrid i ha explicat els projectes andorrans a mitjans nacionals espanyols.

Per la seva banda, Arturo Castelló, CEO d'Encom ha valorat l’acord amb Andorra Business: “L'aposta que està fent el Govern d'Andorra per l’impuls de la indústria dels eSports és clara i ens enorgulleix ser part d'aquest projecte, aportant tot el coneixement i experiència de la nostra companyia”. Així, ha remarcat que es vol “impulsar el posicionament” del Principat com a “referent mundial del sector del gaming i els eSports, tot això a través d'un pla executiu del qual formaran part empreses, professionals i institucions amb un enfocament clar”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending