Els comerciants reclamen que es potenciï més el turisme de ‘shopping’

Demanen que es facin campanyes més especifiques en conjunt amb altres sectors, i que es continuï treballant amb el ministeri d’Economia el Pla Estratègic, en pausa des del mes d’abril

Gent passejant per l'avinguda Meritxell.
Gent passejant per l'avinguda Meritxell.

L’estiu no ha deixat dades dolentes per als establiments de l’eix comercial. Xifres prepandèmia, més baixes que les del 2021, i que tenen una afectació evident de la davallada del poder adquisitiu, l’energia i la guerra d’Ucraïna. Amb tot, els comerciants també demanen que es treballi i es potenciï més el turisme de ‘shopping’. Concretament, que es facin campanyes més específiques en conjunt amb altres sectors i que es continuï treballant amb el ministeri d’Economia el Pla Estratègic, que està pausat des del mes d’abril.

“Si alguna cosa hem de treballar aquest any és una estratègia per donar a conèixer més el comerç i que la gent que ve a Andorra el conegui”, ha remarcat la representant de l’Associació de Comerciants de l’Eix Central, Sònia Yebra. El que es reclama és que es facin campanyes específiques, més enllà del ‘Shopping Festival’, que és un cop a l’any. “Les compres són un bon atractiu per l’estiu i per tot l’any”, remarca Yebra, “i es podria treballar fent sinergies amb altres sectors, com l’hoteleria, la restauració o els esports”.

Aquesta demanda també s’estén al ministeri d’Economia pel que fa al Pla Estratègic de Comerç, que es va començar però ha quedat, en certa manera, pausat. Yebra explica que es va fer una anàlisi de la situació actual com a primera part, “però encara no hem treballat la segona part, que és la destinada a estratègies a curt, mitjà i llarg termini, i també accions”. S’està, per tant, a l’espera que se’ls emplaci i poder reprendre aquesta tasca. “Com més aviat millor, perquè nosaltres a nivell econòmic necessitem reprendre aquest projecte i tirar endavant diferents propostes”, indica Yebra.

Amb tot, però, l’estiu no ha deixat xifres dolentes. Ha estat per sota del 2021, on es va viure un moment àlgid de sortida de les restriccions per la Covid-19 i va haver-hi molt turista de proximitat, “això ens va beneficiar”. Aquest any la tendència ha canviat, i les dades han baixat, però s’han equiparat amb la prepandèmia. “Ha baixat el poder adquisitiu i això s’ha notat en la bossa de la compra, a nosaltres ens ha afectat, però no podem dir que les xifres són dolentes”, explica Yebra.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending