Els comerciants confien en els bons resultats de la combinació rebaixes i Nadal

Al 2021 no es van poder complir les expectatives, però aquesta temporada són positives tenint en compte les bones previsions d’arribada de turistes i les ofertes que es fan als establiments

Les rebaixes d'hivern han acabat aquest passat diumenge.
Les rebaixes d'hivern han acabat aquest passat diumenge. Toni Solanelles

El final del 2021, amb les complicacions que va comportar la Covid-19 i les dificultats per tenir alguns dels productes clau va ser un moment complicat per als comerços del país. El Nadal, i més sumat a les rebaixes, és un dels moments més importants per a les botigues, i aquest any confien en els bons resultats que es poden obtenir de la combinació. A més, les expectatives d’arribada de visitants són bones, i això fa augmentar les bones previsions.

Els establiments, a partir d’aquest divendres, han començat a aplicar les ofertes i descomptes propis del període de rebaixes. La presidenta de l’Associació de Comerciants de l’Eix Central, Sònia Yebra, ha apuntat que, en alguns casos “són importants”. I s’espera que la ciutadania aprofiti aquesta oportunitat al nivell que ho feia abans de la pandèmia. “L’any passat va ser molt dolent i tenim les ganes i les expectatives que aquest no ho sigui”, indica Yebra.

Els preparatius s’han dut a terme durant les darreres setmanes, “està tot a punt i amb molta il·lusió d’emprendre aquest tram de l’any”, apunta Yebra. Es tracta, de fet, dels dies més forts per als comerciants. La unió entre rebaixes i Nadal pot aportar uns resultats que s’espera que siguin molt bons, i poder recuperar-se així de la patacada de l’any passat. “Esperem que tot vagi bé i que tothom pugui estar content”, ha reafirmat Yebra.

La situació econòmica de la ciutadania, que podria arribar a ser un problema important per als resultats, s’espera que no sigui així. “Les ofertes són bones i crec que és un bon moment perquè la gent aprofiti per comprar allò que vol a molt bon preu”, ha explicat Yebra. A més, les bones expectatives que es té respecte a l’arribada de turistes i visitants també ajuda. Són ells uns dels principals consumidors en aquesta època.

La inflació, però, no ha deixat tampoc de banda aquest sector. “També hem patit pujades de preu, no tant com l’alimentació, però amb el transport i altres sentits sí”, ha explicat Yebra. Per tant, les rebaixes s’espera que siguin una forma d’ajudar també els comerciants a poder compensar aquesta baixada dels beneficis que s’ha tingut amb la inflació dels darrers mesos.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending