Grandvalira vol portar esquiadors amb avió a la Seu des de Madrid i Lisboa

Joan Viladomat ho anuncia durant ell cicle de l'Empresa Familiar Andorrana que considera fonamental la millora de les comunicacions i especialment l'aeroport

Una avioneta a l'aeroport d'Andorra-la Seu.
Una avioneta a l'aeroport d'Andorra-la Seu. ARXIU

L'afectació de la crisi sanitària en les economies i les perspectives de futur ha centrat el 22è cicle de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA). La millora de les comunicacions, la creació d'un pla estratègic per atreure nous sectors i inversors, la diversificació econòmica i la potenciació de la digitalització han estat els eixos centrals de les ponències i de les taules rodones.

El president de l'EFA, Francesc Mora ha fet esment a un tema que és recurrent en l'entitat: les comunicacions que "són un estrangulament al creixement econòmic del país", en la seva opinió. En aquest sentit, l'aeroport d'Andorra-la Seu pot aportar solucions segons ha indicat el president de Grandvalira, Joan Viladomat recordant que un 25% dels esquiadors del domini arriben amb avió i es considera aquesta infraestructura com una necessitat inajornable.

Viladomat ha avançat que volen "organitzar vols amb sortida i arribada a la Seu que surtin cada divendres i diumenge a diversos punts d’Europa perquè així la gent vingui a esquiar durant el cap de setmana o de dilluns a dijous". En un primer moment connectarien amb Madrid i Lisboa i s'anirien ampliant les destinacions a altres ciutats. Durant la jornada també s'ha posat de manifest que cal apostar pel comerç en línia i la diversificació econòmica i com ha proposat el president del grup Pharos, Marcos Urarte, el Govern hauria d'impulsar un pla estratègic per atreure nous sectors, una proposta que ha coincidit amb la de Marie-Hélène Caillol, presidenta del Laboratori europeu d'anticipació política.

El  ministre de Finances, Eric Jover ha fet un balanç de les accions que ha dut a terme el Govern durant la pandèmia i ha destacat que l'entrada del país en organisme internacional com el Fons Monetari Internacional (FMI) donarà accés a crèdits. Durant la jornada s'ha posat de relleu que a més d'adherir-se a organismes internacionals cal signar acords amb altres paisos com el Regne Unit, Rússia, Xina o els Estats Units en un món multipolar, sorgit del final de la guerra freda, del qual Andorra no hauria de quedar al marge. El cicle de l'EFA s'ha fet aquest any de forma telemàtica amb la participació d'un centenar de persones.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending