Els carburants baixen per segon mes consecutiu, però es mantenen molt per sobre que fa un any

El gasoil de calefacció és el que presenta més diferència i, actualment, se situa gairebé un 70% més car, passant dels 0,78 euros de l’agost 2021 als 1,32 d’enguany

Mànegues del sortidor d'una benzinera.
Mànegues del sortidor d'una benzinera. Cristian Cortés

Els preus dels carburants, durant el mes d’agost, han disminuït de forma generalitzada en totes les seves variants. Tot i això, els preus encara es mantenen entre un 30 i un 70% superiors als de fa un any. Especialment, el que fa referència el gasoil de calefacció, un 69,2% més car, i el de locomoció, un 50,3%.

Per segon mes consecutiu els preus dels carburants han donat una treva i han disminuït de forma generalitzada. Una reducció dels preus que oscil·len entre el 5,2% i el 8%. La gasolina, en la seva varietat de 95 i 98 octans és la que presenta la caiguda més gran, 14 cèntims per litre, però és la més en el mercat amb un preu per sobre dels 1,6. Per contra, el gasoil de calefacció, és el que menys baixa, gairebé de forma imperceptible uns 7 cèntims, però manté el preu del mercat més baix en 1,32 euros per litre. Finalment, el gasoil de locomoció se situa entorn d’1,6 euros.

Tot i la baixada de preus, l’encariment dels preus que s’ha produït en els darrers mesos del producte és molt més que evident. Els preus se situen entre un 30 i un 70% més cars que fa un any. Entre les variacions més fortes en destaca el gasoil de calefacció amb un increment del carburant del 69,2% en un any; concretament passa dels 0,78 euros de l’agost 2021 als 1,32 d’enguany. Un encariment que, sobretot, es veurà reflectit els mesos d’hivern quan es requereix per escalfar els habitatges. El gasoil de locomoció i el millorat, a l’agost, s’han pagat entorn un 50% més car, mentre la gasolina un 30%.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending