La Cambra comunica a Govern que continua buscant un emplaçament per l'aeroport a Andorra

El nou president de l'entitat, Josep Maria Mas considera que el desenclavament d'Andorra continua sent una prioritat "i ara més que mai, en la situació actual, necessitem alternatives"

Comentaris

Seu de la Cambra de Comerç.
Seu de la Cambra de Comerç. ARXIU

El nou president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas considera que el desenclavament d'Andorra continua sent una prioritat "i ara més que mai, en la situació actual, necessitem alternatives". L'entitat continua pensant que un aeroport a l'interior del país és una opció. Mas assegura que descartat el projecte al Bosc de Moretó a Grau Roig, cal seguir treballant per buscar un nou emplaçament. Assegura que així se’ls hi va trametre al Govern.

Segons Mas, "la pandèmia ens ha demostrat que depenem de dues vies i que som molt fràgils". No es descarta tampoc el tema del tren tot i que això "requereix més temps, més inversió i està supeditat a les decisions dels nostres països veïns". S'han fet reunions amb la regió d'Occitània i a Girona i hi ha possibilitats "però són molt costoses i a llarg termini", diu el president de la Cambra.

Calcula que per fer arribar el tren a Andorra potser caldrien 20 anys "però seria benvingut". Hi ha estudis com el de Porta al Pas amb un tren cremallera. "La darrera vegada que vam parlar amb l'empresa que impulsa el projecte i que és el nord de França ens van dir que avui ja no caldria parlar de tren cremallera. Seria un tren normal. Són moltes despeses i pel costat francès ja ens van dir que seria complicat".

Pel que fa a les carreteres destaca que per la part francesa, "els últims trams abans de la frontera encara tenen deficiències i dificulta que la gent pugui accedir a casa nostra". Des de la Cambra es continuarà treballant per fer que les comunicacions millorin.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending