El Banc Europeu d’Inversions continua l’avaluació dels projectes susceptibles de rebre finançament

L’equip tècnic s’ha trobat amb els secretaris d’Estat, Landry Riba, David Forné i Noëlia Souque per avançar en l’estudi de diferents projectes proposats pel Govern en matèria de transició energètica

Comentaris

Reunió tècnica amb el Banc Europeu d'Inversions.
Reunió tècnica amb el Banc Europeu d'Inversions. SFGA/JAViladot

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) s’ha reunit aquest matí amb els secretaris d’Estat, Landry Riba, David Forné i Noëlia Souque per avançar en l’estudi d’avaluació de diferents projectes proposats pel Govern en matèria de transició energètica que poden ser susceptibles de rebre fiançament europeu. Es tracta de la segona trobada de l’equip tècnic del BEI al Principat per aprofundir sobre els projectes del pla d’inversió de FEDA, així com visitar les instal·lacions, la central hidroelèctrica i el centre de control de FEDA. També visitaran la central de cogeneració d’Incles i l’ETR de la Gonarda. La delegació també podrà conèixer detalls del projecte del parc eòlic de Grau Roig i del parc solar de la mateixa zona.

Aquesta col·laboració entre l’Executiu i el BEI forma part de la voluntat d’Andorra d’aproximar-se a les institucions europees i alhora és un pas més en la diversificació de fonts de fiançament internacional, ja que permetria finançar projectes publicoprivats amb condicions preferencials que podria portar a una millora significativa del panorama energètic del país i obrirà la porta al finançament d’altres projectes.

El Principat és el primer petit estat europeu no membre de la Unió Europea que coopera amb el BEI. Una fita que ha estat el resultat del treball d'homologació internacional d'Andorra mitjançant l'adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI), al Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa i gràcies al procés d'acostament a la Unió Europea mitjançant la negociació de l'Acord d'associació. Sense aquestes passes, el país ara mateix no podria optar a rebre finançament del BEI.

Etiquetes

Comentaris

Trending