Autèntics Hotels remarca a DA que la taxa turística no ha d’entrar en vigor fins l’hivern del 2022

Representants de l’associació s’han reunit amb els consellers demòcrates i els han traslladat els greuges que comportaria que la figura impositiva s’apliqués de cara a l’estiu vinent

Un instant de la reunió entre el grup demòcrata i representants de l'AHA.
Un instant de la reunió entre el grup demòcrata i representants de l'AHA. DEMÒCRATES

Taxa turística, sí, però no abans del darrer trimestre del 2022. Aquesta és la postura de les empreses d’allotjaments. Entenen que aplicar-la abans pot suposar un greuge rellevant. Fa dies que el sector ha transmès aquesta inquietud al Govern. Aquest dijous, també li ha arribat al grup parlamentari demòcrata. Des de l’Associació Autèntics Hotels d’Andorra (AHA) s’ha remarcat especialment aquesta condició en la futura figura impositiva.

Representants de l’entitat han mantingut una reunió amb consellers generals de DA. Ha estat una trobada, segons les fonts, cordials, durant la qual s’ha volgut traslladar als parlamentaris la situació del sector i les importants dificultats viscudes arran de l’esclat de la pandèmia provocada pel coronavirus. I, amb cordialitat, però també amb fermesa, s’ha expressat la petició sobre la taxa.

El sector, s’ha deixat clar, no s’hi oposa. Ara bé, el problema és que es tem que la seva aplicació arribi massa d’hora. Així ho ha explicat a Altaveu -i prèviament als consellers generals ‘taronja’- la directora de l’AHA, Meritxell Cassi. “Demanem per activa i per passiva que sigui com a mínim el darrer trimestre, no abans de la temporada d’hivern”, ha apuntat.

I és que, alerta, si entra en vigor abans, “molts hotelers l’haurem d’assumir”. En aquest sentit, explica que “ja hi ha les tarifes enviades de cara a l’estiu” i aquestes no compten la taxa. Així s’ha traslladat en les reunions mantingudes amb Govern i, ara també, als parlamentaris que, en el fons, tindran la darrera paraula sobre quan entra en vigor la nova figura impositiva. “Per nosaltres és una preocupació. Vull entendre que ho tindran en compte”, ha apuntat Cassi.

Comentaris

Trending