Aprovat per la via ràpida l’increment de la taxa de tabac

De forma general, i quan els nous preus siguin vigents en qüestió de pocs dies, els cartrons s’apujaran un euro de mitjana

Eric Jover defensant l'increment de les taxes.
Eric Jover defensant l'increment de les taxes. Toni Solanelles

El 6% d’increment de la taxa de tabac ja és una realitat. Els nous preus, és clar, no entraran en vigor fins que el BOPA publiqui el projecte de llei de modificació de la graella tributària que el Consell General ha aprovat aquesta tarda per la via ràpida. Com era de preveure, cap grup s’ha oposat a la mesura. Tots els parlamentaris han fet costat a l’increment tributari per tal de mantenir compensat el diferencial de preus una vegada França ha encarit els seus productes.

El ministre de Finances, Èric Jover, ha explicat en justificar l’increment proposat i finalment aprovat que justament avui les autoritats franceses els havien felicitat per la decisió de modificar de manera urgent la taxa sobre el tabac. El titular ministerial ha assegurat que “aquest augment, tot i ser moderat, doble objectiu mantenir competitivitat i el compromís contra el tràfic il·lícit de productes de tabac”. Tots els grups, de forma breu, han manifestat el suport a la mesura compartint més o menys els arguments. El president socialdemòcrata, Pere López, ha destacat la “importància recaptatòria” que suposa també la decisió.

De forma general, i quan els nous preus siguin vigents en qüestió de pocs dies (el projecte de llei s’ha tramitat per la via de l’extrema urgència com s’estan duent a terme tots aquests increments des de fer anys però cal que sigui signat pels Coprínceps i s’ha de publicar al BOPA), els cartrons s’apujaran un euro de mitjana. Això vol dir que es manté el diferencial amb França però es redueix respecte d’Espanya, on no hi ha previsió d’un increment d’impostos.

Etiquetes

Cartrons de tabac en el exterior d'un establiment.

Relacionat

Les taxes al tabac i el preu de la gasolina fan Andorra cada cop menys atractiva pel turisme francès

Comentaris (4)

Trending