L’APDA difondrà una guia per ajudar a adaptar-se a la nova llei de dades personals

Ho farà a través de la seva web a partir del dia 28, quan se celebra internacionalment el Dia Internacional en aquest àmbit

Comentaris

Un instant del moment de la jura de la cap i les inspectores de l'APDA
Un instant del moment de la jura de la cap i les inspectores de l'APDA Pilar Candel

El pròxim divendres, 28 de gener, se celebra el Dia de la Protecció de Dades. Aquesta data va ser proclamada per la Comissió Europea, el Consell d'Europa i les autoritats de Protecció de Dades dels països signants de la Convenció 108, amb l'objectiu d'impulsar el coneixement entre els ciutadans dels drets que tenen en aquesta matèria. Andorra s’hi suma a l’esdeveniment amb la publicació d’una guia especialitzada, que es preveu posar a disposició de la població a la seva pàgina web.

L’objectiu d’aquesta acció, segons ha explicat l’Agència de Protecció de Dades (APDA) a través d’un comunicat, és “ajudar que els ciutadans es puguin familiaritzar amb un dret fonamental, que malgrat que sigui menys conegut, és present en totes les facetes de la vida quotidiana”. Es considera, a més, que divendres és el dia més adient per tirant endavant aquesta iniciativa, aprofitant la commemoració de l’aniversari de la signatura del conveni 108 del Consell d’Europa, que, justament, aborda la protecció de les persones pel que fa al tractament automatitzat de dades de caràcter personal.

Des de l’APDA es posa en relleu que “la constant i imparable evolució tecnològica de la nostra societat” i “com aquesta configura i provoca canvis socials on noves tecnologies passen a formar part intrínseca de les nostres vides”. Això, avisen, “obliga no només als ciutadans sinó també als legisladors a actualitzar-se i a proposar canvis que garanteixin un màxim respecte a les nostres llibertats i drets individuals”.

Un avenç en aquest sentit s’ha de produir aquest any, amb l’entrada en vigor de la Llei 29/2021 qualificada de protecció de dades personals. Es recorda que Aquest nou text normatiu fa que el Dia de Protecció de Dades d’enguany sigui especialment rellevant, ja que introdueix noves obligacions que hauran de complir tots aquells que tractin dades personals. S’aprofitarà per ajudar a esclarir aquest nou escenari amb la publicació de la guia ‘Principals canvis en la nova normativa de protecció de dades: la Llei 29/2021, del 28 d'octubre, qualificada de protecció de dades personals (LQPD)’, disponible a partir de divendres vinent a la web de l’entitat. Serà només “la primera d’una sèrie de publicacions que es difondran per proporcionar el màxim nombre possible d’eines d’acompanyament als responsables de tractament i a les persones interessades”.

Comentaris

Trending