Andorra és el tercer país que més franquícies espanyoles acull

Al Principat hi ha representació amb local obert de 84 marques originàries de l’Estat veí del sud, de divuit sectors diferents

Comentaris

Hi ha 84 marques espanyoles distintes implantades a Andorra.
Hi ha 84 marques espanyoles distintes implantades a Andorra. ARXIU

Després de Portugal i Mèxic, i amb Espanya al marge, és clar, Andorra és el tercer país que més franquícies espanyoles acull. En concret, al Principat hi ha representació, amb local obert, de 84 marques diferents originàries de l’Estat veí del sud. Així figura en l’informa titulat ‘La Franquícia Española 2022’ elaborat per l’Associació Espanyola de Franquiciadors (AEF).

Actualment hi ha 288 marques espanyoles que han apostat per operar en altres mercats, el que suposa, segons l’esmentat informe, un total de 18.808 establiments repartits per tot el món. El darrer any, s’ha reduït en pràcticament dos mil establiments la xifra total d’establiments. Hi ha dos factors clau, la pandèmia, i, especialment, la guerra d’Ucraïna, que ha fet que les firmes espanyoles hagin tancat prop de 800 locals a Rússia.

La presència espanyola destaca especialment a països com Portugal, on ja hi ha 158 xarxes nacionals de 21 sectors diferents implantades. Portugal concentra, per tant, el 54,86% del total de les ensenyes espanyoles a l'exterior. El segueixen Mèxic, amb 101 cadenes de 19 sectors, fet que suposa el 35,06% del total; Andorra, amb 84 marques, també de 18 sectors, és a dir, un 29,16%; França, amb 61 ensenyes de 16 activitats, un 21,18%, i Itàlia, amb 58 xarxes de 14 sectors, fet que es tradueix en un 20,13% del total.

Comentaris (2)

Trending