L’AIVA preveu la popularització del vehicle elèctric amb la prohibició dels de gasolina i dièsel

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts el pla que no permetrà la venda de noves unitats que funcionin amb combustibles fòssils i obligarà als concessionaris a adaptar-se l'any 2035

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics al centre d'Andorra La Vella.
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics al centre d'Andorra La Vella.

L’aprovació aquest dimarts per part del Parlament Europeu de prohibir la venda de vehicles nous que funcionin amb combustibles fòssils a partir del 2035 provocarà que els concessionaris de vehicles hagin d’adaptar la seva oferta. La Unió Europea pretén reduir el 55% de les emissions de CO2 per a automòbils nous i el 50% per a furgonetes l’any 2030. Un percentatge que haurà de ser del 100% cinc anys després. Els importadors de vehicles consideren que hi haurà una expansió del vehicle elèctric, tot i que haurà de conviure amb la resta de vehciles ja matriculats.

Des de l’Associació d’Importadora de Vehicles d’Andorra (AIVA) s’expressa que la decisió presa avui comportarà “una popularització del vehicle elèctric”. El seu president, Carles Sansa, manifesta que hi haurà d’haver un creixement exponencial de carregadors per tal de garantir que tothom que adquireixi un automòbil d’aquestes característiques disposi un lloc on poder-lo carregar.

Pensa que, malgrat aquesta prohibició, hi haurà un temps de convivència entre els vehicles elèctrics o híbrids i els que funcionin amb combustibles fòssils. Ara bé, també pensa que “les inspeccions tècniques de vehicles seran més exigents per als de gasolina i gasoil”. També s’ha preguntat com serà l’adaptació del sector de transport de viatgers i de mercaderies.

El pla ha tirat endavant amb el rebuig del Partit Popular i l’extrema dreta. El diputat belga del PP, Pascal Airmont assegura que l’acord “posar en risc la indústria europea i és un greu error estratègic”. Mentrestant, els liberals consideren que “el pla dona seguretat als inversors i fabricants” i els socialdemòcrates remarquen que “es reduiran els preus”.

Des de la Unió Europea, la intenció és que d'aquí a set anys, és a dir, al 2030 hi hagi una reducció del 55% de les emissions de CO2 dels cotxes nous i el 50% per a les furgonetes. Al 2035 la reducció haurà de ser del 100%.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending