L’ACU confia arribar a 11.000 signatures per ajornar la taxa al carboni

L’entitat ja ha comptabilitzat 9.000 firmes i espera concloure la recopilació en els pròxims dies per dur-les davant el Consell General

Mànegues del sortidor d'una benzinera.
Mànegues del sortidor d'una benzinera. Cristian Cortés

L’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) ha avançat força el recompte de les signatures recollides per demanar l’ajornament de la implementació de la taxa al carboni. I com es preveia, la iniciativa ha rebut un important suport ciutadà. El nombre de firmes ja comptabilitzades supera les 9.000 i, segons fonts de l’entitat, un cop acabi podria arribar a les 11.000.

La sensació que s’assegurava tenir tant des de la mateixa ACU com des de l’Associació d’Importadors de Carburants (Asidca) era que la campanya estava funcionant molt bé. També es tenia a Govern, com evidencia la campanya protaxa que es va impulsar ara fa uns dies a través de les xarxes socials. Un cop finalitzada la recollida i inicia el recompte, s’ha confirmat aquesta previsió.

Sortidors de benzina en una gasolinera del Principat.

Relacionat

Un Govern nerviós contraataca per intentar frenar l’oposició creixent a la taxa al carboni

I és que per ara, ja són més de 9.000 les firmes que s’han comprovat. I, indiquen les mateixes fonts, encara falta una part per comptabilitzar. Es calcula que es podria arribar a superar les 11.000.

Es confirma, doncs, que hi ha una part important de la ciutadania que no acaba de veure clar que es tiri endavant la taxa al carboni quan l’economia encara pateix de ple els efectes de la crisi provocada pel coronavirus. L’ACU demana, justament, que es posposi l’aplicació d’aquesta nova figura. Per això va encetar la campanya a les diferents estacions de servei.

Els responsables de l’entitat preveuen concloure el recompte de signatures els pròxims dies. Un cop s’hagi finalitzat, es volen dur al Consell General. En certa forma, la pilota passarà doncs als parlamentaris, ja que la llei que crea la taxa ja està des de fa setmanes a la cambra, actualment en tràmit de presentació d’esmenes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending