L’acord Movistar-DAZN aplana el camí perquè Andorra Telecom pugui seguir oferint tota la Lliga

El pacte permetrà que el proveïdor de continguts de la companyia del Principat pugui oferir també els partits contractats per la plataforma d’streaming

Un aficionat seguint un partit de futbol per televisió.
Un aficionat seguint un partit de futbol per televisió.

Movistar i DAZN, els dos operadors que s’han repartit els drets de la Lliga espanyola a partir de la temporada vinent han assolit un acord mitjançant el qual els compartiran. D’aquesta forma, el primer, subministrador també del servei de telefonia via fibra d’Andorra Telecom, podrà emetre tots els partits del campionat, i no només els que havia assolit en la subhasta dels continguts. D’aquesta forma, s’aplana el camí perquè els usuaris del Principat també puguin seguir tots els duels, com passa fins ara.

El passat desembre, es feia oficial que totes dues plataformes havien adquirit els drets televisius de la lliga espanyola. Aportaven 4.950 milions d’euros, però cadascú podia emetre només una part del pastís. Movistar es quedava cinc partits per jornades, més tres de senceres. DAZN, els cinc restants.

Un partit de futbol de fa vàries temporades veient-se per televisió.

Relacionat

Andorra Telecom confia poder seguir oferint el 100% de la Lliga a partir de la temporada vinent

En el seu dia, Andorra Telecom ja va considerar una bona notícia aquell anunci. Garantia que podria continuar oferint als seus clients de televisió per fibra part de la lliga. I això incloïa 18 partits del Barcelona i 18 del Madrid, més les jornades completes. El dubte era saber què passaria amb la resta. És a dir, com es podria accedir als duels que emetés DAZN.

Aquest dimarts, tots dos operadors han començat a desvetllar aquesta incògnita. Han anunciat un acord per compartir els partits. És a dir, la plataforma d’streaming permetrà que Movistar pugui donar també els 175 partits de lliga. A canvi, cobrarà 280 milions d’euros per temporada. D’aquesta forma, la companyia podrà continuar retransmetent tots els duels del campionat. A Espanya això es traduirà en el fet que només caldrà estar subscrit a un dels dos operadors per veure-ho tot.

I al Principat? L’anunci ha estat rebut també amb satisfacció. Així ho han apuntat a Altaveu fonts d’Andorra Telecom. Admeten que “era un acord que ja s’esperava”. En certa forma, “lògic”. S’entén, però, que des del país es podrà donar la mateixa oferta que tindran els clients de Movistar. I, per tant, accedint a tota la Lliga. Falta la confirmació oficial per part de l’operador i, admeten, “els detalls, com ara paquets i preus”.

Comentaris (3)

Trending