Andorra Telecom confia poder seguir oferint el 100% de la Lliga a partir de la temporada vinent

Els drets televisius fins a la campanya 2026-27 se’ls ha adjudicat conjuntament Movistar, proveïdor de continguts al Principat, i la plataforma DAZN i ara caldrà veure el resultat de les negociacions entre tots dos operadors

Un partit de futbol de fa vàries temporades veient-se per televisió.
Un partit de futbol de fa vàries temporades veient-se per televisió.

Andorra Telecom ha rebut amb satisfacció l’anunci fet per la Lliga de Futbol Professional espanyola (LFP) que els drets televisius per a clients particulars de les pròximes cinc temporades (2022-27) els continuarà tenint Movistar, el seu proveïdor de continguts, a mitges amb la plataforma DAZN. Per a la companyia, això garanteix que podrà continuar oferint els partits de la competició del país veí als seus abonats. Ara bé, s’està pendent dels acords que puguin assolir els dos operadors per saber si es pot garantir l’emissió de tots els encontres.

L’LFP ha fet oficial la venda dels drets televisius dels pròxims anys. En concret, d’aquells dirigits al mercat dels clients particulars. L’operació s’ha tancat per 4.950 milions amb la participació de dos operadors. Un, Movistar, que ja els tenia. L’altre, nou, DAZN. El pacte suposa que el primer es quedarà fins a cinc partits de cada jornada, més tres de completes. El segon, els cinc restants.

A partir de la temporada 2022-23, Movistar emetrà cinc partits per jornada, més tres de senceres; DAZN, els altres cinc

Per a Andorra Telecom, això és “una bona notícia”, segons ha indicat a Altaveu el seu portaveu, Carles Casadevall. I és que, al seu entendre, “ens dona tranquil·litat”, malgrat admetre que, actualment, el futbol “no genera tant interès com en anys anteriors”.

L’acord garanteix segur que es podran oferir els partits que ja s’ha quedat Movistar, i això inclou 18 del Barcelona i 18 del Madrid, més les tres jornades senceres, encara a definir. La resta està pendent de com evolucionin els acords entre els operadors. Cal recordar que, ara, Movistar inclou els canals de DAZN en la seva oferta, i de retruc també es poden veure a Andorra.

Casadevall admet, però, que encara no hi ha res segur. “Estem pendents de quin sigui el pacte. Confiem en una resolució positiva veient la dinàmica que estan tenint Movistar i DZAN. Depèn de la negociació”, ha comentat. A Espanya, Telefònica sí que va voler avançar que “farem els passos necessaris perquè els nostres clients continuïn accedint al 100% dels partits de Lliga”.

El risc que, però, existeix és que no hi hagi acord i això sí que podria suposar un problema pels aficionats del Principat. I és que, ara mateix, per una qüestió de drets, DAZN no es pot contractar per internet des d’Andorra -com passa també amb Disney+-, una situació que la companyia de telecomunicacions fa temps que intenta solucionar.

L’operació comercial anunciada per l’LFP, però, no inclou els drets per a la difusió dels partits en establiments públics, per exemple bars. Per tant, aquest servei que ofereix també Andorra Telecom està encara a l’aire. No serà fins al febrer o març quan es faci la subhasta. Tocarà, doncs, esperar, igual que amb els drets de la Segona Divisió.

Comentaris (3)

Trending