Dotze vots donen la victòria a la coalició social-liberal a Andorra la Vella

‘d’Acord’ s’imposa als demòcrates en un frec a frec a la capital i impossibilita la majoria absoluta dels taronges

Comentaris

-
-
Només dotze vots han separat la candidatura de ‘d’Acord’ amb la de Demòcrates per Andorra (DA) a Andorra la Vella. Joaquim Miró i Sílvia Ferrer seran consellers generals després del duel més renyit de tota la nit. Fins als darrers compassos no ha quedat clar que la capital canviava de mans respecte dels dos darrers comicis generals i, d’aquesta manera, impossibilitava el triomf per majoria absoluta dels taronges.

‘d’Acord’ ha aconseguit 1.702 vots (37,3%) dels 5.093 que s’han dipositat a les urnes a Andorra la Vella. DA s’ha quedat amb dotze vots menys: 1.690 vots (37,04%). Totes dues formacions han més que doblat les altres dues candidatures que es presentaven a la territorial de la capital. SDP s’ha quedat amb 681 vots i terceravia tot just n’ha sumat 490. Hi ha hagut 369 vots en blanc i 148 nuls.

El candidat de ‘d’Acord’, Joaquim Miró, encara amb l’ai al cor i una suada notable, ha tingut un primer record per al candidat demòcrata, Enric Tarrado, de qui ha dit que “deu fer molt mal al cos” perdre per dotze vots en una parròquia tant gran com la d’Andorra la Vella. Miró ha celebrat que “s’ha pogut guanyar” i ha llançat un avís per a navegants recordant que ‘d’Acord’ “ha guanyat a les dues parròquies centrals i això s’ha de tenir molt en compte”. Tarrado, visiblement decebut, s’ha quedat amb el fet que DA “a nivell nacional el partit ha guanyat i haurà de continuar governant el país”.

Comentaris

Trending