Dos anys de presó per a l’empresari de Vinaròs que tancava negocis amb ratlles de cocaïna

El Tribunal de Corts imposa també 3.000 euros de multa i la prohibició de tornar al Principat durant quinze anys a l’home que el desembre va ser enxampat amb 56 grams de droga al necesser

-
-
El Tribunal de Corts ha imposat dos anys de presó ferma a l’empresari de Vinaròs amb negocis i residència també al Principat que el 12 de desembre passat va ser enxampat a la frontera hispanoandorrana amb 67 grams de cocaïna ‘en roca’, 56 nets, en un necesser que duia dins d’una maleta. L’home, que va assegurar durant el judici que no es dedicava al tràfic sinó que l’estupefaent era per al seu consum, va assegurar que usava la cocaïna per tancar més d’una operació comercial.

La condemna formal és de tres anys de reclusió, encara que només serien ferms i l’any restant l’evitaria sempre que en un termini de quatre anys pagui els 3.000 euros que se li ha imposat de multa i que respecti el termini de 15 anys d’expulsió una vegada compleixi la condemna. A més a més de comissar-li òbviament la droga, el tribunal també li confisca de manera definitiva el vehicle amb el qual accedia al Principat. La decisió es recurrible davant de la sala penal del Tribunal Superior.

L’acusat té 50 anys, és un diplomat en òptica que ara, dins la presó, s’ha posat a estudiar administració i direcció d’empreses. Empresari ho és des de fa temps. Al seu Vinaròs natal hi va tenir durant molts anys un taller de cotxes, també diferents empreses de sectors afins a la construcció, com una que es dedicava a col·locar finestres. El 2002 va començar a fer feines al Principat i poc després va constituir la societat de les finestres a Andorra. Ara també hi té una societat que explota establiments de restauració.

 Formalment residia al Mirador d’Encamp encara que cada cap de setmana baixava a València a veure la dona i els fills. Va ser pujant d’un d’aquests viatges a la seva terra natal que se li va trobar la droga, encara que inicialment va negar que portés cap estupefaent quan els agents que estaven fent el control fronterer li van demanar explícitament per la qüestió.

Comentaris

Trending