D’on surt el sabó que ‘emblanquina’ el riu Valira?

Medi Ambient assegura que té controlat un vessament puntual que aquest dijous ha afectat durant un parell d’hores de forma molt visible el curs fluvial però en busca l’origen

-
-
El riu Valira, almenys al centre d’Andorra la Vella, ha aparegut aquest dijous al migdia ben escumós. Durant un parell d’hores, l’efecte era molt visible. La intensitat major ha durat un parell d’hores i una empresa contractada pel Govern ha anat abocat al curs fluvial un neutralitzador per desfer l’escuma, producte d’un vessament de sabó ara per ara controlat però del qual no se’n sap l’origen.

Medi Ambient ha assegurat que el vessament és puntual i que està totalment controlat. El vessament, ben visiblement, és clar que hauria arribat al riu i “ha generat un impacte visual”. Per aquest motiu, “s’ha iniciat un protocol d’actuació” per part del ministeri per investigar l’origen de la fuita, que es desconeix i, per tant, també, per descobrir les causes del vessament. 

Actualment el procediment habitual d’investigació està en marxa i el vessament, al cap d’unes hores de detectar-se, s’ha donat per controlat. El neutralitzador hauria fet el seu efecte i l’escuma no hauria anat més enllà del territori andorrà, segons les fonts. Medi Ambient no ha aclarit si el vessament era o no tòxic i, en cas de ser-ho, en quina mesura. Aquestes dades formen part de la investigació iniciada.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending