Divuitena mort causada per un coronavirus que ja supera el mig miler d’infectats

La persona es trobava ingressada en estat greu a l’UCI i no ha pogut superar una malaltia que ha registrat 35 nous positius

Benazet ha comparegut per videoconferència un altre dia més.
Benazet ha comparegut per videoconferència un altre dia més.

La defunció d’un dels pacients que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) ha elevat fins als 18 les morts provocades a Andorra per l’epidèmia del coronavirus. El total de casos, segons les dades fetes públiques pel Govern, ha superat ja els 500, arribant als 501, el que suposa 35 més que el dissabte. D’ells, 50 es troben a l’hospital. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha enviat un missatge optimista. “No falta gaire per la fase de descens de la corba epidemiològica”, ha afirmat.

La Covid-19 s’ha cobrat aquest diumenge al matí la seva divuitena víctima. Es tracta d’una persona que es trobava ingressada a l’UCI en “situació molt greu”, segons ha explicat el titular de Salut. Amb aquest traspàs, la taxa de letalitat de la malaltia al Principat queda en el 3,5% dels casos oficials.

Aquests, superen ja el mig miler. 501, en concret. 35 més que en les dades facilitades dissabte. D’ells, descomptant les 18 morts i els 26 pacients que s’han curat, hi ha 457 actius. 50 es troben a l’hospital de Meritxell, 18 dels quals a l’UCI, on entre tres i quatre segueixen una evolució positiva que els ha de permetre ser extubats en les properes hores o dies.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, afirma que "estem reduint els casos nous i no falta gaire per a la fase de descens de la corba epidemiològica"

Benazet ha afirmat que “crec que la malaltia no ens esgotarà els recursos”, ja que entén que “seguim tenim capacitat de resposta en un moment en el qual les dades demostren que anem bé”. Així, ha apuntat que “estem reduint els casos nous i no falta gaire per a la fase de descens de la corba epidemiològica”.

Per això, ha indicat que “tenim menys pressió sobre el sistema sanitari”, fet que, al seu entendre es deu al compliment per part de la major part de la ciutadania de les ordres de confinament: “Ens hem de felicitar tots”. De fet, ha remarcat que “aquestes bones dades són tot un èxit si ho comparem amb el nostre entorn”, ja que “cap país està en aquesta situació”.

Pel que fa al brot del Cedre, el nombre de positius que es troben a la residència ha disminuït de 28 a 27 gràcies a una nova alta. Vuit dels internats provenen de Salita, però Benazet ha afirmat que no hi ha cap infectat a la resta de residències del país. A banda, deu padrins més es troben convalescents, a l’espera de tenir un segon test negatiu que confirmi definitivament l’alta.

Per col·lectius, també millora la situació dels sanitaris, amb 91 infectats, dos menys que dissabte. Als cossos especials, dos dels positius també han superat la Covid-19 i només queden 17 recuperant-se.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending