Detingut el gerent i dos clients d’una botiga de tabacs de l’avinguda Meritxell acusats de contraban

La policia va sospitar d’un tot-terreny francès que cada cap de setmana sortia del Principat i diumenge el va aturar i hi va descobrir diversos dobles fons carregats

-
-
La policia ha detingut el gerent d’un establiment comercial de l’avinguda Meritxell i dos suposats clients seus acusats de contraban de tabac i blanqueig de diners. L’entrada i sortida cada cap de setmana d’aquest mes de setembre del mateix tot-terreny amb plaques de matrícula francesa va ser el detonador de l’operació, que es va desenvolupar entre diumenge i dilluns. L’acció policial amb el suport duaner i sota coordinació judicial ha permès confiscar més de 15.600 paquets de tabac.

Agents de policia i de duana van advertir com el mateix tot-terreny francès sortia regularment cada cap de setmana del Principat. Se li va fer el corresponent seguiment i aquest diumenge es va controlar el vehicle sospitós en un carrer d’Andorra la Vella quan era ocupat per un home i una dona no residents de 42 i 58 anys respectivament. Fet el corresponent escorcoll a l’automòbil, s’hi van trobar tres dobles fons -al sostre i a la part inferior- que contenien 4.010 paquets de tabac i 175 grams de cigars per valor de 14.140 euros. Tant el vehicle com el material i els diners van ser comissats, i els dos ocupants del tot-terreny, detinguts.

La investigació iniciada aquest mateix setembre ha permès comissar més de 15.600 paquets a banda del vehicle, documentació i més de 26.000 euros

Tibant del fil, els investigadors van anar a buscar el subministrador dels dos francesos detinguts, que adquirien suposadament entre 300 i 350 cartrons de tabac setmanalment en un establiment (hi dos locals junts amb dos accessos diferents però del mateix grup familiar) de l’avinguda Meritxell i en algun altre establiment de la mateixa zona o zones properes, però ja en molt menor quantitat. Una comissió judicial va procedir, ja ahir, dilluns, al registre de l’establiment després de detenir-ne el seu gerent, un home resident de 60 anys. Com a conseqüència de l’escorcoll es van comissar 11.663 paquets de tabac, 757 cigars, 12.054 euros i 340 dòlars. La policia, que ha batejat amb el nom de ‘Bullabesa’ l’operació, assegura haver obtingut documentació rellevant per a la investigació durant l’escorcoll a la botiga. Els tres detinguts han passat avui mateix a disposició judicial.

Comentaris (2)

Trending