La detinguda de la CASS es quedava diners de sancions i en 'feia desaparèixer' els expedients

La policia va detenir dimecres un càrrec de l'àrea de control administratiu i inspecció de la parapública a qui feia un temps se li seguia el seu comportament 'anòmal'

-
-
La policia ha detingut les darreres hores un càrrec intermedi de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) acusada d'apropiar-se diners que correspondrien a la parapública i que serien producte, entre altres, del pagament de sancions o de la regularització d’anomalies, entre altres coses. La investigació, instada per una denúncia de la pròpia Seguretat Social, apuntaria que l'arrestada, quan cobrava en metàl·lic les quantitats que figuraven en els expedients d'inspecció, se n'apropiava i feia desaparèixer els dossiers.

La investigació continua oberta i encara hi ha tot de detalls per concretar, encara que la pròpia parapública hauria pogut facilitar elements clau. Agents de la policia haurien estat encara aquest dijous a la seu de la CASS tot revisant el despatx i pertinences que la detinguda tindria a la seva disposició o utilitzava. La detenció, segons diverses fonts, es va produir aquest dimecres. L'arrestada ha estat com a mínim la major part del dia en dependències policials i les fonts consultades no han pogut determinar si la dona, que portava mitja vida a la institució i ja feia una bona colla d'anys que havia assumit càrrecs de responsabilitat, hauria passat a disposició judicial. El més probable és que ho faci durant aquest divendres.

L'ens públic ha assegurat en un comunicat que l'actuació judicial i policial és conseqüència dels seus controls i una denúncia seva

Les fonts consultades han indicat que ja faria un temps que s’estava fent un seguiment de la treballadora de la parapública, inserida sota la direcció de finances i administració. Fa un temps, segons les fonts, que s’haurien detectat algunes ‘maniobres’ poc adients que van fer aixecar sospites. De fet, i arran de la informació avançada per l'Altaveu, la CASS ha emès un comunicat advertint que la investigació activada és el resultat d'una denúncia formulada per la mateixa parapública. Així, "en seguiment dels controls pertinents, s’ha pogut constatar la comissió d’irregularitats comptables i suposadament imputables a un treballador de la CASS"L’arrestada seria cap d’una unitat o àrea i, per tant, tenia marge per fer i desfer.

Les fonts consultades han indicat que la dona, molt ben col·locada tant l'organigrama com, en conseqüència, en la graella salarial, s’hauria presumptament quedat diners que els subjectes obligats abonaven en metàl·lic per saldar eventuals deutes, sancions o regularitzacions relatives al control administratiu i les inspeccions que du a terme habitualment el departament que condueix l'arrestada, i sobre el qual tenia total ascendència. Així, segons les fonts, li hauria estat relativament senzill 'fer desaparèixer' aquells expedients que li convenia atès que s'apropiava, sempre suposadament, del muntant econòmic que en resultava si aquest era lliurat en líquid. La investigació ha d'establir exactament el 'modus operandi' emprat per la sospitosa així com el temps que hauria estat usant-lo i la quantitat que hauria suposadament defraudat.

La presumpta apropiació indeguda protagonitzada per la detinguda s’emmarcaria en un agreujament producte del fet de gestionar diner públic, tenir responsabilitats sobre ell i ser un càrrec d’un ens administratiu, amb la qual cosa, a nivell penal, l’arrestada s’equipara a funcionària. A la detinguda se li poden atribuir comportaments que, presumptament, entroncarien amb l’administració deslleial de patrimoni públic, al malbaratament de cabals públics. L’arrestada hauria de passar a disposició judicial les properes hores. La implicada s’enfronta a penes d’inhabilitació per al càrrec que ocupa -podria arribar a perdre la feina- o fins i tot a presó. A més, la CASS ha anunciat que estarà a l'aguait del resultat de la investigació i "instarà les accions escaients en reclamació dels seu perjudici, si s’escau".

Comentaris (6)

Trending