Desvinculen de 20 dels 25 robatoris que atribuïen a un ciutadà albanès detingut a la rotonda de l’Aldosa de la Massana

L’altre arrestat després que la policia els descobrís a l’interior d’un vehicle va quedar en llibertat després del judici per manca de proves i finalment ha estat absolt

Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.
Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.

La sala penal del Tribunal Superior (TS) ha desvinculat de 20 dels 25 robatoris que inicialment se li imputaven un ciutadà albanès que va ser detingut juntament amb un company el 16 de desembre del 2016 després de ser descoberts per la policia a l’interior d’un cotxe estacionat a tocar d’una gasolinera a la rotonda que porta a l’Aldosa de la Massana. Per tot plegat li rebaixa en un any, de cinc a quatre anys, la condemna inicialment imposada. Entre els furts amb força que sí se li continuen atribuint hi ha el que va sofrir el fiscal general i el domicili d’un exministre d’Afers Exteriors.

El TS ha notificat la sentència en què es rebaixa molt notòriament les acusacions que es feien als dos homes, que eren considerats els autors d’una important onada de robatoris que hauria afectat especialment la Massana i Ordino però, també, altres indrets del Principat, especialment xalets aïllats o de fàcil accés. Els furts s’haurien dut a terme durant diverses fases del 2015 i el 2016. I les detencions es van produir després que es muntés un dispositiu especialment intensiu arran que es descobrís que uns individus havien accedit al domicili de l’exministre Xavier Espot Miró, pare de l’actual titular d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot Zamora.

La sentència del Tribunal Superior rebaixa de cinc a quatre anys la condemna de presó imposada a un home a qui es considera autor d’un furt amb força a casa del fiscal general

Els controls posats en marxa arran d’aquella temptativa de robatori -perquè malgrat que els individus van accedir al xalet, a la zona de Can Diumenge d’Escaldes van marxar-ne sense agafar res en saber-se descoberts- van donar efecte el migdia següent. I després de ser descoberts els dos homes a l’interior d’un cotxe, se’ls va enxampar quan intentaven escapolir-se o quan un d’ells ja corria muntanya amunt. Un d’ells portava dins de la roba una pota de cabra, eina usualment utilitzada per forçar portes.

Als dos homes se’ls van imputar 25 robatoris, entre els quals, el que havia sofert el fiscal general, Alfons Alberca, en el seu domicili de la Cortinada i l’esmentada temptativa a la casa de l’exministre d’Exteriors. El gener passat es va celebrar el judici, quan ja feia tretze mesos que tots dos homes estaven empresonats. L’endemà mateix de la vista, el Tribunal de Corts va alliberar un dels processats en considerar que no hi havia suficients proves com per continuar-lo mantenint empresonat. En la sentència preliminar posterior se’l va condemnar pel temps que havia estat al centre penitenciari. 

Tot i això, la seva defensa va continuar mantenint que el seu representat no havia vingut en algunes de les dates que se li atribuïen robatoris, circumstància que hauria quedat acreditada i que, de fet, no havia comès cap delicte. La resolució ferma dictada aquest dimecres acaba absolent l’home, i rebaixa d’un any el temps de presó inicialment imposat a l’altre detingut, les empremtes del qual sí que s’han trobat en algun dels llocs on hi va haver furts. Però dels 25 que se li atribuïen, finalment se’l considera autor de cinc accions delictives, entre les quals la del fiscal i la de l’exministre.

 

Etiquetes

Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.

Relacionat

Alliberen per la via d’urgència un dels dos homes acusats de 26 robatoris per manca de proves

Comentaris

Trending