Després de liderar l’AREB, ara Goyache assessora Vall Banc

Qui va ser el dissenyador del denominat banc pont ara és el mediador en les negociacions per liquidar la cartera de crèdits hipotecaris de l’entitat aixoplugada pel fons voltor JC Flowers

-
-
César Goyache torna al Principat, si és que mai l’havia deixat del tot. L’expert en reestructuracions empresarials és ara assessor de Vall Banc, una situació que està causant entre estupefacció i indignació en l’àmbit bancari i financer. I és que Goyache, com a conseller delegat de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) que va ser, va dissenyar justament el que ara és l’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers. L’economista espanyol hi fa tasques relacionades amb el parc immobiliari de Vall Banc.

De fet, segons les fonts, més d’un i de dos clients s’han quedat sorpresos en acudir a l’entitat per negociar qüestions relacionades amb crèdits hipotecaris i que s’hagin trobat que els gestors o directius que els hagin atès hagin acabat presentant Goyache com a intermediari o enllaç de Vall Banc en la negociació dels esmentats crèdits. D’aquí que, segons les fonts, és molt probable que l’entitat bancària hagi fitxat d’assessor l’exconseller delegat de l’AREB per dirigir la liquidació de la cartera de crèdits hipotecaris, que segons algunes fonts, podria ascendir, en xifres rodones a uns 300 milions d’euros.

Goyache va ser contractat per l’administració andorrana per posar en marxa l’ens creat especialment per gestionar, primer, la resolució de BPA i, després, la creació del que primer va ser genèricament denominat com a banc pont i, després, es batejaria com a Vall Banc i s’acabaria venent a JC Flowers encara avui per un preu ridícul i que el propi Goyache va avalar. L’executiu espanyol va ser conseller delegat de l’AREB del maig del 2015 al juliol del 2016. I des d’aquesta data i fins a l’abril del 2018 va esdevenir conseller no executiu.

César Goyache està immers en diverses causes judicials per algunes de les moltes decisions controvertides decisions adoptades per l’administració, amb l’AREB pel mig, en relació al ‘cas BPA’ i tot els processos col·laterals. Des de clients ‘anònims’ de l’entitat bancària intervinguda fins a antics accionistes de la mateixa han endegat accions judicials diverses, moltes d’elles de naturalesa penal, que directament o de retruc han afectat o afecten Goyache.

Aquest fet i també i especialment la relació directa que va tenir al seu dia Goyache amb Vall Banc i amb el fet que aquesta entitat fos creada i després passés a mans de JC Flowers fa que la seva presència com a assessor de l’entitat en relació amb els crèdits hipotecaris (encara que l’àmbit de l’assessorament seria el de menys) es vegi amb certs dubtes, amb cert recel. Des del sector s’afirma que “almenys a la vista fa una mica de mal, èticament no és gaire normal”.

Comentaris (1)

Trending