Despreniments continus al Punt tensionen l’operatiu de vigilància

(AMB VÍDEO) Els equips tècnics i de seguretat avaluen el comportament del talús després de la tempesta d’aquesta matinada i matí

-
-
Els despreniments de rocs són continus a la ‘zona zero’ de ‘La Portalada’. No per previstos o previsibles, la caiguda de roques, de mides ben diverses, no deixen de provocar tensió en l’operatiu que vigila la zona. Tècnics geològics i responsables del dispositiu de seguretat continuen avaluant el comportament del talús després dels litres d’aigua caiguts durant la matinada i aquest matí.

La situació més complicada s’ha donat pels volts de la 1 del migdia malgrat que ara, a primera hora de la tarda, començava a ballar potser més que mai, el talús que queda just al damunt del magatzem comunal i que ja se sap que més aviat que tard haurà d’acabar caient. Una altra cosa és quan i com. I segons diverses fonts no oficials, el neguit és més que important. Ara per ara, el comportament de les petites esllavissades que hi ha hagut s’ha emmarcat en allò previst. La terra i les pedres no han passat dels elements de protecció. 

En gran mesura han anat a espetegar en l’aigua que queda embassada en la zona de l’excavació que hi ha més a tocar de la carretera general. La resta de la cubeta està plena del material que ha anat baixant des de dissabte de la setmana passada, des del 10 d’agost. No s’ha retirat res de res i el desmunt comença a estar ja molt ple. També és cert que, a priori, cada cop queda menys perquè baixi.

No obstant això, al tomb de la 1 del migdia s’han viscut moments de reforçada tensió i diversos equips han baixat d’urgència a la zona del Punt de Trobada per donar suport a l’operatiu de control i vigilància. De fet, s’han mobilitzat grups que fins llavors no estava previst que haguessin d’acudir a la ‘zona zero’ de l’esllavissada. Encara ara són apreciables despreniments que, en general, no aixequen la polseguera d’altres ocasions gràcies a la mullena procedent de la pluja, però tot i això, segons testimonis presencials, no fa cap gràcia que continuïn caient rocs mentre tant a la circulació com a l’activitat comercial se li vol donar una aparença d’absoluta normalitat. Ara caldrà veure com ha anat drenant l’aigua caiguda les darreres hores i com les filtracions, un cop s’acabin de consolidar, afecten el terreny i si hi ha noves esllavissades. Per ara, no hi ha una previsió de moviments més enllà de les tanques -de formigó o de fusta- de protecció que es van instal·lar a principi de la setmana passada, just després de ‘l’esllavissada mare’.

La CG-1 al seu pas per la zona de l'esllavissada vista a través de les càmeres de Mobilitat.

Relacionat

Amb la mirada al cel i a l’esllavissada

Comentaris (2)

Trending