Amb la mirada al cel i a l’esllavissada

L’operatiu de vigilància a la Borda Sabater es manté amatent a qualsevol incidència a ‘La Portalada’ degut a les filtracions d’aigua d’un temporal que de moment no ha portat incidències

Comentaris

La CG-1 al seu pas per la zona de l'esllavissada vista a través de les càmeres de Mobilitat.
La CG-1 al seu pas per la zona de l'esllavissada vista a través de les càmeres de Mobilitat.
Les previsions meteorològiques s’han complert i durant tota la matinada -i s’espera que durant bona part d’aquest dimarts també- la pluja ha fet acte de presència. Tot i ser del tot necessària, la situació que es viu a la Borda Sabaté, a la parcel·la denominada ‘La Portalada’, fa que el temporal s’estigui vivint amb especial expectació i certa tensió. Poc abans de la 1 del migdia s'ha viscut una situació de dificultat amb la baixada de blocs rocosos de notables dimensions.

Els operatius de vigilància al Punt estan especialment amatents per l’evolució que puguin tenir les filtracions de l’aigua que va caient en el talús que ja va baixar parcialment fa una dotzena de dies i que, almenys pel que fa al damunt de l’edifici del magatzem comunal, està en molt mal estat i amenaça de caure en qualsevol moment. Els geòlegs estan revisant contínuament l’estat del terreny i també altres cossos de seguretat -com els bombers quant a la muntanya o la policia en la gestió del trànsit- es mantenen activats i en alerta.

La caiguda de rocs és gairebé constant. Però, en principi, es mantenen sota control i les pedres no superen en cap cas la pròpia parcel·la. La majoria de rocs acaben anant a parar a l'aigua embassada que hi ha en la zona més propera a la carretera general. Els nervis, però, segons han reconegut fonts oficioses -les oficials treuen ferro a qualsevol situació delicada-, estan a flor de pell. Durant una estona, prop d'un quart d'hora al tomb de la 1 del migdia, s'ha hagut de tallar la circulació per un d'aquests despreniments una mica més importants. Tot entraria aparentment dins de la normalitat. Però l'absència de comunicacions oficials i, en canvi, la coincidència de l'activació de diversos equips d'emergència ha comportat certs moments de tensió en una ciutadania que té fixada la mirada en el talús de 'La Portalada'.Malgrat que la pluja està sent generosa, fins al moment, segons fonts dels bombers, no s’ha hagut de lamentar cap incidència rellevant més enllà d'aquest tall de circulació més remarcable al punt i que ha causat retencions de fins a quatre quilòmetres entre els vehicles que entraven al Principat per la frontera hispanoandorrana. Els operaris del COEX estan fent alguns treballs puntuals per mantenir en bon estat tota la xarxa viària i s’han hagut de retirar algunes roques i petites quantitats de fang en punts molt concrets que, ara per ara, no estan representant cap gran inconvenient.

A les nou del matí s'havien recollit 75,6 mm a Arcalís, 64 mm a Setúria 44,4 mm a la Borda Sabaté (a la zona de l'esllavissada), 39,6 mm a la Comella 26,4 mm a Grau Roig

-seguirà ampliació-

Comentaris

Trending