Descens de turistes a l'hivern malgrat la previsió de creixement

Hi ha hagut una disminució de l'1,3% en relació a la temporada passada

Comentaris

La ministra de Turisme, Verònica Casals, ha presentat el balanç de la temporada d'hivern 2018-2019.
La ministra de Turisme, Verònica Casals, ha presentat el balanç de la temporada d'hivern 2018-2019.
La temporada de turisme d'hivern s'ha tancat amb un descens de l'1,3% de turistes en relació a la campanya 2017-18 quan les previsions eren d'un creixement del 2,1%. El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku ha atribuït el descens a una irregular temporada de neu. La ministra de Turisme, Verònica Canals ha apostat per la tecnologia per saber més coses dels visitants i, d'aquesta manera, ser més competitius que altres destinacions.

Els turistes han caigut un 1,3% a la temporada d'hivern segons les xifres que han fet públiques aquest dijous Andorra Turisme. Segons el seu gerent, Betim Budzaku no és una dada preocupant perquè ha estat un any irregular pel que fa a la neu. Budzaku, però, havia previst en el seu moment un creixement del 2,1%. L'objectiu ara és tenir més turistes durant la primavera i l'estiu. Per això, la nova ministra Verònica Canals ha explicat que apostaran per la tecnologia per saber més coses dels clients "i poder ser més competitius que altres destinacions".

 Canals creu que s'ha d'apostar per projectes com el Big Data, que estan treballant conjuntament  Andorra Turisme i Actua Tech. Gràcies al rastreig dels seus telèfons mòbils es pot tenir informació sobre l'experiència de l' estada. Recentment, s'ha tancat un acord amb Visa, que proporciona a Andorra Turisme dades sobre l'ús de les targetes de crèdit, què gasten i  en quina quantitat. "Treurem la despesa mitjana de cada persona que entra a Andorra i per nacionalitat sabrem quina consumeix més o què és el que més li agrada", ha afegit la ministra.

Destaca la baixada dels espanyols amb un 2,6%

En les dades més detallades, destaca especialment  la baixada del 2,6% dels espanyols, mentre que els francesos van créixer un 5,2%. El  total és 1.495.528 turistes, pels 1.514.747 de l'hivern 2018-2019. En l'apartat de les pernoctacions, el descens és del 4,1%, mentre que el nombre de nits que van fer aquests turistes es va situar en les 3,4 de mitjana, una dada que es manté en relació a anteriors campanyes. S'ha de recordar que els turistes són aquells que pernocten al país.

L'altra cara de la moneda és l'increment dels excursionistes, els que fan estada d'un dia, amb un augment de 40.000. Les dates de la Setmana Santa, que ha aquest any ha caigut tard, i el canvi del Govern han fet que fins a mitjans de juny no s'hagin presentat les dades de l'hivern.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending